Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Τι θα γίνει αύριο Τετάρτη με τα σχολεία

Σε συνεχή επικοινωνία βρίσκεται το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Θωμά Στάικου με τους Δήμους για την εκτίμηση της κατάστασης σε σχέση με τις καιρικές συνθήκες και τη λειτουργία των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για αύριο Τετάρτη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε μέχρι τώρα η κατάσταση έχει ως εξής:

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Ανησυχία για το κόκκινο σκαθάρι στα φοινικόδεντρα

Ολοένα και αυξάνονται οι αναφορές για περιστατικά εμφάνισης του κόκκινου ρυγχωτού σκαθαριού που καταστρέφει ολοκληρωτικά τα φοινικόδεντρα στην περιοχή της Χαλκιδικής. Προς το παρόν, το ξενόφερτο αυτό έντομο έχει κάνει αισθητή την παρουσία του στο πρώτο πόδι και συγκεκριμένα στα χωριά Ποσείδι, Φούρκα, Καλλάνδρα και Μόλα Καλύβα.

Ωστόσο ,σύμφωνα με τους αρμαδίους, το καλοκαίρι θα φανεί η πραγματική διάσταση του προβλήματος, καθώς τώρα, λόγω των καιρικών συνθηκών και των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών, δεν υπάρχει εξάπλωση του κόκκινου σκαθαριού.

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Πουλάει ελληνικό ελαιόλαδο με τιμή 82 Ευρώ το κιλό!

Με πτυχίο Νομικής και προϋπηρεσία σε διαφημιστική ως copywriter, ο Γιώργος Κολιόπουλος έγινε ο επιχειρηματίας που είδε το ελληνικό λάδι ως τον «υγρό χρυσό» και εισέβαλε στις αγορές του...
Χονγκ Κονγκ, της Σιγκαπούρης, του Αμπου Ντάμπι, αλλά και στις πανάκριβες βιτρίνες του λονδρέζικου πολυκαταστήματος «Harrods».

Το «λ» ή «Lambda», όπως ονομάζεται το ελαιόλαδο πολυτελείας, πήρε το όνομά του από το αρχικό γράμμα της λέξης «λάδι» και τα τελευταία χρόνια εξελίσσεται σε ένα πανίσχυρο brand name, γεγονός που οφείλεται στην προσπάθεια του κ. Κολιόπουλου να δημιουργήσει ένα προϊόν πολυτελείας σε πανάκριβο gift box, το οποίο θα απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό. Ο ίδιος, ο οποίος δεν έχει βγει ποτέ στο εξωτερικό, κατάφερε μέσω του laptop του να διαδώσει το ελληνικό ελαιόλαδο στις διεθνείς αγορές και να κυριαρχήσει στις βιτρίνες του «Harrods».

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΤΗΣ Γ' ΛΥΚΕΙΟΥ. ΘΥΜΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ...

Όλοι θυμάστε με τι αγωνία περιμέναμε να φτάσουμε Γ΄ Λυκείου και να πάμε τη πολυπόθητη πενταήμερη. Και κακά ψέματα ήταν η καλύτερη ανάμνηση των μαθητικών χρόνων.΄Ωσπου εν έτη 2012 στα περισσότερα σχολεία δεν συμπληρώνεται...

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Παράνομη Υλοτομία (Λαθροϋλοτομία)



Η άνοδος στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, οι περικοπές μισθών και συντάξεων, η ανεργία είναι μερικοί από τους λόγους που έχουν οδηγήσει μεγάλο αριθμό κατοίκων στη χρήση ξυλόσομπας και τζακιού.
Η κρίση οδηγεί στην αποψίλωση των δασών και στην παράνομη υλοτομία τόσο από Έλληνες όσο και από αλλοδαπούς, είτε για προσωπική χρήση είτε σε μεγαλύτερες ποσότητες για εμπορία. Σε τοπικό επίπεδο, είναι πολλές οι αναφορές - μαρτυρίες παράνομης υλοτόμισης που ποτέ δεν έχουν φθάσει στο επίπεδο επίσημης καταγγελίας σε αρμόδιες αρχές. Παράλληλα το δάσος είναι αφύλακτο και έρμαιο στον καθένα...

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

«Βαρύς καπνιστής» ένας στους 10 Έλληνες μαθητές

Ένας στους 5 μαθητές είναι καθημερινός καπνιστής, ενώ η κατανάλωση αλκοόλ είναι πολύ διαδεδομένη μεταξύ των εφήβων μαθητών στην Ελλάδα, χρήση παράνομων ουσιών αναφέρει το 12% των μαθητών, σύμφωνα με την έρευνα ESPAD 2011 που υλοποιείται από το ΕΠΙΨΥ σε...συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ και τα Κέντρα Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ/Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥΧΩΝ Ο.Σ.Μ.Α.Ε.Σ. ΜΑΛΕΣΙΝΑΣ ''Η ΝΕΑ ΑΛΑΙΑ''


ΜΗΝΥΜΑ ΝΕΟΥ ΕΤΟΥΣ                   Ιανουάριος 2012
 

ΠΡΟΣ ΟΙΚΙΣΤΕΣ. ΟΙΚΟΠΕΔΟΥΧΟΥΣ. ΜΕΛΗ & ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ.
 

Αγαπητοί φίλες και φίλοι,
 

Τα προηγούμενα χρόνια σας στέλναμε μηνύματα ταχυδρομικά
Φέτος λόγω της οικονομικής κρίσης και των πολύ περιορισμένων
οικονομικών μας δυνατοτήτων περιοριζόμαστε για την ενημέρωση
σας από τις σελίδες της φιλόξενης εφημερίδας "ΕΘΝΙΚΗ ΗΧΩ" και της ιστοσελίδας μας στο διαδίκτυο WWW.ALAIA.GR-info@alaia.gr
Κατ' αρχάς σας στέλνουμε τις ολόθερμες ευχές μας για υγεία στον
καθένα σας προσωπικά και οικογενειακή ευτυχία. Να είναι το νέο
έτος 2012 καλύτερο τουλάχιστον από το 2011. Μπόρα είναι θα
περάσει. Αρκεί να μην ξεχνάμε ποιοι μας κατάντησαν έτσι.... Να μην ξεχνάμε. Με λίγα λόγια, σύντομα, σας ενημερώνουμε για διάφορα θέματα που ενδιαφέρουν όλους μας.

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Οι «κοπάνες» βλάπτουν σοβαρά... την υγεία


Από ψυχολογικές διαταραχές απειλούνται οι μαθητές που απουσιάζουν συχνά από το σχολείο, σύμφωνα με επιστημονική έρευνα που...
πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 17.000 παιδιών. Όπως επισημαίνεται στην έρευνα, που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Child Development», η παρατεταμένη απουσία από το σχολείο συνδέεται με την εμφάνιση προβλημάτων ψυχολογικής φύσης κατά τη διάρκεια της εφηβείας ή αργότερα.