Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Οι ρίζες της Αποκριάς

Πού βρίσκονται οι ρίζες της Αποκριάς και του Καρναβαλιού; Σε τι παραπέμπουν οι εκδηλώσεις χαράς και τα εορταστικά γλέντια της περιόδου, αλλά και οι πένθιμες τελετουργίες των Ψυχοσάββατων;

«Η Αποκριά ή Καρναβάλι, μολονότι στην κυριολεξία σημαίνουν το σταμάτημα της κρεοφαγίας, σήμερα έχουν χάσει την ετυμολογική έννοιά τους και ταυτίζονται με τις μεταμφιέσεις και τα εορταστικά γλέντια.

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Υπ. Ανάπτυξης: Από τα λιμεναρχεία στις περιφέρειες οι άδειες αλιείας

Από τις αντιπεριφέρειες και όχι από τα λιμεναρχεία, θα εκδίδονται πλέον οι άδειες αλιείας, που θα είναι ατομικές και θα έχουν ισχύ για δύο χρόνια. Αυτό προβλέπεται στο νομοσχέδιο για το θαλάσσιο τουρισμό το οποίο έχει κατατεθεί στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί έως το τέλος του μήνα.

Η έκδοση των αδειών από τις αντιπεριφέρειες γίνεται προκειμένου να αποφορτιστεί ο φόρτος εργασίας στα λιμεναρχεία,

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Τα 15 λάθη της ανακύκλωσης


Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι στον μπλε κάδο μπαίνουν αλουμινένιες, τσίγκινες, πλαστικές, γυάλινες και χάρτινες συσκευασίες. Τι γίνεται όμως όταν το γυαλί είναι σπασμένο ή το χαρτί λερωμένο; Διαβάστε τι δεν κάνουμε σωστά όταν ρίχνουμε τα σκουπίδια μας στους μπλε κάδους.
Καθώς η ανακύκλωση οικιακών
αποβλήτων κάνει σημαντικά βήματα και όλο και περισσότεροι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην προσπάθεια να μειωθεί ο όγκος των....
σκουπιδιών, είναι πολύ σημαντικό να αποφεύγονται ορισμένα λάθη, που ενδέχεται, αντί να λύσουν, να δημιουργήσουν προβλήματα. Εμείς συγκεντρώσαμε 15 «περίεργα υλικά» που φαίνονται κατάλληλα για ανακύκλωση, αλλά δεν είναι.

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Αποκρυπτογραφούν τη συμπεριφορά των νέων μέσω Facebook


Αποκρυπτογραφούν τη συμπεριφορά των νέων μέσω Facebook Για απαραίτητο μέρος της εφηβικής ζωής κάνουν λόγο οι ειδικοί
Πριν από εκατό χρόνια, όταν το τηλέφωνο «εισέβαλε» στα σύγχρονα σπιτικά εκείνης της εποχής, πολλοί, πανικόβλητοι, έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου για τα τρομερά δεινά που θα επέφερε η νέα τεχνολογία στην ανθρώπινη κοινωνία.
Η αύξηση της σεξουαλικής επιθετικότητας και η απόλυτη καταστροφή των ανθρώπινων σχέσεων δεν ήταν παρά η αρχή του εφιάλτη, που επρόκειτο να πάρει σάρκα και οστά εξαιτίας της μικρής συσκευής.

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Παγκόσμια ημέρα κατά του Καρκίνου

Σήμερα 4 Φεβρουαρίου, είναι γνωστή ως Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου.
 
 Όλοι γνωρίζουν πλέον και θα συμφωνήσουν στο ότι ο καρκίνος αποτελεί την μεγαλύτερη απειλή στην σωματική και ψυχολογική κατ' επέκταση υγεία του ανθρώπου. Σχεδόν ότι επτά εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους.

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Ψηφίστηκε Ο Νέος Νόμος Για Τα Φυτοφάρμακα

Νόμος του κράτους είναι πλέον το νομοσχέδιο με θέμα «Διάθεση γεωργικών φαρμάκων στην αγορά, ορθολογική χρήση αυτών και συναφείς διατάξεις», που ψηφίστηκε πρόσφατα από την Βουλή και δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 27 Ιανουαρίου.
Με τον εν λόγω νόμο προωθείται η μεταφορά του νέου Ευρωπαϊκού Κανονιστικού Πλαισίου στο εθνικό δίκαιο, καθώς και η θέσπιση συμπληρωματικών εθνικών μέτρων πολιτικής που εξορθολογίζουν τη χρήση των φυτοφαρμάκων και απαντούν στις σύγχρονες παραγωγικές απαιτήσεις αλλά και τις ανησυχίες της κοινωνίας για ασφαλή και ποιοτικά προϊόντα, καθώς και για προστασία του περιβάλλοντος.

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Αύριο έχει μάθημα, κανονικά!

Αύριο έχει μάθημα, κανονικά! Οι μίνι διακοπές για δύο περίπου ημέρες σε αρκετά , τα περισσότερα ,σχολεία της Φθιωτιδας έλαβαν τέλος ως το επόμενο βέβαια κύμα κακοκαιρίας.
Συμφωνα με την απόφαση των περισσοτέρων Δήμων της Φθιώτιδας αλλα και άλλων Δήμων της Στερεάς που σταμάτησε η χιονόπτωση τα σχολεία όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης θα λειτουργήσουν κανονικά.

Διαστάσεις θρίλερ έχει προσλάβει η πολύκροτη υπόθεση

ΞΕΠΛΥΜΑΔιαστάσεις πραγματικού "θρίλερ" προσλαμβάνει η πολύκροτη υπόθεση της διακίνησης μαύρου χρήματος και της απάτης σε βάρος αλλοδαπών τραπεζών με τη μέθοδο του "golden fax" με εμπλεκόμενο, ενδιαμέσως εκλιπόντα τετραπληγικό, που ζούσε στην Κάρπαθο, που έφερε στο φως της δημοσιότητας, προ διετίας, η "δημοκρατική".
Τον Μάρτιο του 2011 η ογκώδης δικογραφία που έχει σχηματιστεί διαχωρίστηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου και στοιχεία που αφορούσαν καταγγελίες σε βάρος μιας δικηγόρου των Αθηνών, μιας συμβολαιογράφου και 4 κατοίκων Αθηνών και ενός κατοίκου Αθηνών και Καρπάθου διαβιβάστηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για τα περαιτέρω.

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Ποιά σχολεία θα μείνουν κλειστά την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου


Το νέο κύμα κακοκαιρίας με χιόνια, κρύο και παγετό πλήττει ιδιαίτερα έντονα την Στερεά Ελλάδα. Πολλά προβλήματα παρουσιάζονται συνεχώς στο εθνικό και το επαρχιακό οδικό δίκτυο. Άμεσες οι επιπτώσεις και στην λειτουργία των σχολείων.

Η λειτουργία των σχολείων στη Στερεά: