Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Οι Έλληνες μαθητές ελλιπώς ενημερωμένοι για περιβαλλοντικά θέματα


oosa.jpgΟι Έλληνες μαθητές βρίσκονται κάτω από τον μέσο όρο των άλλων ευρωπαίων συνομήλικων τους, σχετικά με το πόσο ενημερωμένοι είναι για τα περιβαλλοντικά θέματα, όπως ανέδειξε έρευνα που διενεργήθηκε από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) στο πλαίσιο του προγράμματος PISA.

Γιατί τα παιδιά γίνονται επιθετικά


Η επιθετικότητα είναι η πιο κοινή συναισθηματική αντίδραση της παιδικής ηλικίας. Έχει ως κύριο γνώρισμά της τη σκόπιμη εχθρική διάθεση και αποσκοπεί στο να προκαλέσει πόνο, ζημιά και άγχος στους άλλους.

Ήδη το μωρό από τον 6ο μήνα της ζωής του αρχίζει να αντιδρά με θυμό που τον εκφράζει με κλάματα και ξεφωνητά σε καταστάσεις που του δημιουργούν δυσαρέσκεια. 

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

"Κι Όσο αγαπώ τήν πατρίδα μου δέν αγαπώ άλλο τίποτας.

 "Κι Όσο αγαπώ τήν πατρίδα μου δέν αγαπώ άλλο τίποτας. Νάρθη ένας νά μού ειπή ότι θά πάγη ομπρός ή πατρίδα, στέργομαι νά μού βγάλη καί τά δυό μου μάτια. Ότι άν είμαι στραβός, καί ή πατρίδα μου καλά, μέ θρέφει, Αν είναι ή πατρίδα μου αχαμνά, δέκα μάτια να χω, στραβός θανά είμαι. Οτι σ αύτείνη θά ζήσω,δέν έχω σκοπόν νά πάγω άλλου."

   

Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Let's do it Greece 2012 - Καθαρίζουμε την Ελλάδα σε μία μέρα!

Η χώρα μας συμμετέχει για 1η φορά στη διεθνή καμπάνια καθαρισμού

Πόσοι Εθελοντές Μπορούμε να μαζευτούμε;
 
Την Κυριακή 29 Απριλίου οι Εθελοντές παίρνουν την Ελλάδα στα χέρια τους και αποφασίζουν να καθαρίσουν μέσα σε μία μόνο ημέρα ολόκληρη την χώρα από κάθε λογής σκουπίδια.

Όταν πριν από μερικούς μήνες ξεκίνησε η προώθηση της καμπάνιας στη χώρα μας φαινόταν δύσκολο και φάνταζε σαν τη μεγαλύτερη πρόκληση που θα είχαμε ποτέ να αντιμετωπίσουμε. Η ΕΕΣΔΑ και ο «Ώρα για Δράση» ως διοργανωτές της καμπάνιας αποφασίσαμε να κινητοποιήσουμε και να ενημερώσουμε κάθε ενεργό φορέα από κάθε άκρη της Ελλάδας.

Στις 17 Μαϊου κλείνουν γυμνάσια και λύκεια και στις 15 Ιουνίου τα δημοτικά.

Στις 17 Μαΐου λήγει το διδακτικό έτος για τα γυμνάσια, στις 15 Ιουνίου για τα δημοτικά σχολεία, ενώ στα λύκεια τα μαθήματα θα λήξουν επίσης στις 17 Μαΐου.

Αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνεται σε εγκύκλιο που αναμένεται να στείλει στα σχολεία το υπουργείο Παιδείας, τις επόμενες ημέρες. Ως γνωστόν οι πανελλαδικές
εξετάσεις αρχίζουν τη Δευτέρα, 21 Μαΐου.

Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Έρευνα-σοκ για τα ελληνόπουλα


Τριπλασιασμό της χρήσης ναρκωτικών τα τελευταία 25 χρόνια στους έφηβους, καταδεικνύει η πανελλήνια έρευνα του ΕΠΙΨΥ για τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών. Αυξήθηκε η κατανάλωση αλκοόλ στους μαθητές σε Θεσσαλονίκη και άλλα αστικά και ημιαστικά κέντρα, σε αντίθεση με τους Αθηναίους. Η πανελλήνια έρευνα στο σχολικό πληθυσμό για τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών (Έρευνα ESPAD) αποτελεί την 7η κατά σειρά πανελλήνια έρευνα στο μαθητικό πληθυσμό η οποία ξεκίνησε το 1984 από την.....

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Πιάστηκε ο συνεργός

Συνελήφθη ακόμη ένα μέλος της σπείρας ληστών, που δρούσαν σε διάφορες περιοχές της επικράτειας, έχοντας διαπράξει, στο πλαίσιο της δράσης τους, μια ανθρωποκτονία και σωρεία βίαιων ενόπλων ληστειών και διακεκριμένων κλοπών.
Πρόκειται για έναν 23χρονο αλλοδαπό Αλβανικής καταγωγής, του οποίου τα στοιχεία ταυτοποιήθηκαν και η σύλληψη του πραγματοποιήθηκε προχθές (03-04-2012) το μεσημέρι στην Μαλεσίνα Φθιώτιδας μετά από πολυήμερη συστηματική και μεθοδική έρευνα, που διενεργήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας.

Οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση στην Μαλεσίνα Φθιώτιδας για την σύλληψη του 23χρονου Αλβανού...

Φθιώτιδα: Στα χέρια των αστυνομικών ακόμα ένα μέλος της σπείρας που λήστευε και σκότωνε


Ένα ακόμη μέλος της αδίστακτης εγκληματικής ομάδας, που είχε σκορπίσει τον πανικό σε Φθιώτιδα, Βοιωτία, Εύβοια και Αττική, συνέλαβε η αστυνομία προχθες το μεσημέρι, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στην Μαλεσίνα, όπου έμενε ο 23χρονος Αλβανός.

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Μέτρα για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών κατά τις σχολικές εκδρομές

Εντολές και οδηγίες με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση και την προστασία των μαθητών που μετακινούνται κυρίως με λεωφορεία και πλοία απέστειλε στις αστυνομικές υπηρεσίες το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας
Το πλαίσιο των εντολών και οδηγιών, περιλαμβάνει...


- Την αυστηρή τήρηση και εφαρμογή των διατάξεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) και της σχετικής νομοθεσίας για το ωράριο εργασίας των οδηγών και τον έλεγχο των λεωφορείων,