Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Θεολόγος Μαλεσίνας ''ώρα μηδέν'' .......

Τι και αν ξεσηκώθηκαν οι κάτοικοι του Θεολόγου και ο σύλλογος προστασίας του περιβάλλοντος και ζητούσαν την επισκευή του δρόμου που κομμάτι του είχε γκρεμιστεί και καθιστούσε επικίνδυνη τη διάβαση των κατοίκων.

Ο δρόμος αυτός έχει υποχωρήσει σχεδόν 8 μήνες από διαρροή σε σωλήνα ύδρευσης η οποία δεν επισκευάστηκε έγκαιρα από τα συνεργεία του Δήμου Λοκρών.
 


Μετά τα δημοσιεύματα η Δημαρχία με Fast Track διαδικασίες και  εφαρμόζοντας την πάγια επιτυχημένη κατά τα άλλα τακτική της ΜΑΣΑ – ΒΙΛΛΑ και ΚΛΑΡΙΝΑ έστειλε ένα φορτηγό και άδειασε μπάζα σε όλο το μήκος της οδού αποκόπτοντας κάθε διέλευση, και όπως καταλαβαίνετε το θέμα αποκατάστασης του οδοστρώματος τίθεται στο άγνωστο μέλλον, και μάλιστα όχι μόνο η σήμανση είναι ανεπαρκής αφού δεν υπάρχει φωτεινή σήμανση για τις νυκτερινές ώρες, αλλά προφανώς ο Δήμος και η Τεχνική Υπηρεσία υποπίπτουν στις διατάξεις του ποινικού κώδικα περί παρακώλησης συγκοινωνιών και ότι αυτές προβλέπουν.
 
Αφού περάσαμε ένα ολόκληρο καλοκαίρι με τα σκουπίδια στη παραλία του Θεολόγου να είναι στα όρια του κινδύνου της δημόσιας υγείας, που μέχρι και ο τηλεοπτικός σταθμός SKAI οργάνωσε ημερίδα καθαρισμού, να μας ξεβρομίσει, ο Δήμος άρχισε να αποστέλλει για τις προσφερθείσες υπηρεσίες του επιστολές προς τα καταστήματα για την καταβολή του δημοτικού τέλους 2% για την αδιαφορία που επέδειξε να παραμείνει βρώμικος ο Θεολόγος όλο το καλοκαίρι, να έχει κοπεί η συγκοινωνία τουλάχιστον 300 κατοίκων και παραθεριστών ημερησίως προς την παραλία του Θεολόγου και αυτοί να κατευθύνονται προς τα καταστήματα της  παραλίας Λεκούνας (ξέρετε εκεί που είναι η γνωστή Βίλλα…) και της Βλυχάδας.

Από δημοσιεύματα βλέπουμε ότι ο Δήμος Λοκρών σήμερα έχει ρίξει όλο το ενδιαφέρον του στη διοργάνωση εκδηλώσεων φιλοξενίας  αντιπροσωπειών άλλων Ευρωπαϊκών πόλεων, μια και οι εκδηλώσεις των καλοκαιρινών κλαρίνων τελείωσαν.

Φυσικά δεν είναι οικονομικό το θέμα αποκατάστασης της κυκλοφορίας σε δημοτική οδό, αφού χρήματα για φιλοξενίες, γιορτές με κλαρίνα, για το Ωδείο Αταλάντης πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν.
Να σημειώσουμε ό δρόμος αυτός είναι από τη δεκαετία του 1960, οπότε θεωρείται δρόμος του δημοτικού δικτύου, εξυπηρετεί εκτός των παραθεριστών που έρχονται και τα Σαββατοκύριακα και μόνιμους κατοίκους της περιοχής, αλλά και αγρότες που τους κόβει διέλευση προς τα χωράφια τους.
                   ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ  από Αναγνώστη