Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Πώς περνάμε τα διόδια χωρίς να πληρώσουμε; Νέες οδηγίες!


Ακολουθούν νέες οδηγίες για το πως περνάμε τα διόδια αφού γίνει νόμος η «ντροπολογία» του Ρέππα. Ακόμη δεν έχει τυπωθεί η τροπολογία σε Φ.Ε.Κ. συνεπώς δεν είναι νόμος. Συνεχίζουμε να σπρώχνουμε τις μπάρες μέχρι να τυπωθεί. Όταν τυπωθεί σε Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης θα είναι νόμος και ακολουθούμε τις παρακάτω οδηγίες:

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Νέα παράταση για τους ημιυπαίθριους


Παράταση στη διαδικασία τακτοποίησης των ημιυπαίθριων χώρων έως τις 30 Ιουνίου έδωσε σήμερα το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, η κ. Τίνα Μπιρμπίλη ανέφερε πως το 2010 τα έσοδα από τις δηλώσεις ανήλθαν στα 106 εκατ. ευρώ.

Από την αρχή του έτους έως τις 22 Φεβρουαρίου, τα έσοδα ήταν 57 εκατ. ευρώ. Η εκτίμηση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ είναι ότι στο σύνολο του 2011 θα διαμορφωθούν στα 709 εκατ. ευρώ.

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Λιμεναρχης Αταλάντης: Ασχετος, καταχράται της εξουσίας ή απλώς δεν ξερει να μετράει;

http://theologos-env.blogspot.com/
-Τέτοιο μένος εναντιον Συλλόγου πρώτη φορά βλέπω-
 

Με αυτά ακριβώς τα λόγια ενας εκ των Επιθεωρητών του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτων Δημόσιας Διοίκησης εξέφρασε την έκπληξή του για τον ανηλεή διωγμό τον οποίο υφισταται ο Σύλλογός μας από το Λιμενάρχη Αταλάντης.
Σε προηγούμενη ανάρτηση σας είχαμε παραθέσει το απολογητικό Υπόμνημα του Συλλόγου μας προς το Λιμεναρχείο Αταλάντης

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Προειδοποίηση Κομισιόν για συμμόρφωση της Ελλάδας


ΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΛΥΜΑΤΩΝ

Με παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απειλεί η Ευρωπαϊκή Ένωση την Ελλάδα αν δεν συμμορφωθεί εντός δύο μηνών στην κοινοτική οδηγία για την επεξεργασία των αστικών λυμάτων.

Εννιά αστικά κέντρα, ανάμεσά τους τέσσερις περιοχές υψηλής δημογραφικής πυκνότητας στην ανατολική Αττική, Μαρκόπουλο, Αρτέμιδα, Ραφήνα και Κορωπί, δεν διαθέτουν τα αναγκαία συστήματα συλλογής και επεξεργασίας λυμάτων με αποτέλεσμα όπως τονίζει η Κομισιόν να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή των ανθρώπων που διαβιούν στις συγκεκριμένες περιοχές.

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΗΣ ΤΡΑΓΑΝΑΣ.



Η συντονιστική επιτροπή Λοκρίδας καλεί όλους τους κατοίκους να συμμετέχουν στην κινητοποίηση - άνοιγμα των διοδίων Τραγάνας την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου απο τις 4 το απόγευμα και για 2 ώρες.
Προσυγκέντρωση στον κόμβο Τραγάνας στις 3:40.



Φθιώτιδα: Ρήμαξαν τις μηχανές από τις βάρκες σε Ράχες και Αχλάδι


Και στην περιοχή της Λοκριδας έχουν συμβεί τέτοια κρούσματα κλοπών.

Ρυμούλκησαν τις βάρκες από τα αλιευτικά καταφύγια και τις "έγδυσαν"
Σίγουρα πρόκειται για σπείρα κακοποιών που εξειδικεύονται στις εξωλέμβιες μηχανές, αφού ο τρόπος δράσης τους δείχνει ότι είχαν οργάνωση και διέθεταν και τα μέσα.

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΕΞΑΡΣΗ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ...

Έξαρση της γρίπης αναμένουν στους προσεχείς δύο μήνες οι ιατροί, γεγονός που προκαλεί ανησυχίες στις αρμόδιες για την καταπολέμηση του ιού υπηρεσίες, οι οποίες λαμβάνουν έκτακτα μέτρα. Σύμφωνα με τα στοιχεία των υγειονομικών υπηρεσιών...

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Κάντε μόνοι σας τις μετρήσεις για την ΔΕΗ

Τη δυνατότητα να ενημερώνουν οι ίδιοι οι καταναλωτές τη ΔΕΗ για τις ενδείξεις του μετρητή τους ώστε όλοι οι λογαριασμοί να εκδίδονται με βάση την πραγματική κατανάλωση και όχι «έναντι» παρέχει η επιχείρηση στους πελάτες της.

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Μέχρι και ελικόπτερα σήκωσε η Αστυνομία για τους κακοποιούς



Αστυνομικές δυνάμεις χτενίζουν Φθιώτιδα, Βοιωτία και Φωκίδα

Δυο ελικόπτερα της Ελληνικής Αστυνομίας, μονάδες των ΕΚΑΜ και πολλοί άλλοι αστυνομικοί χτενίζουν όλες τις περιοχές, που είναι πιθανόν να κινούνται οι επικίνδυνοι κακοποιοί, που στις 11.45 το μεσημέρι πυροβόλησαν και τραυμάτισαν άνδρα της Ασφάλειας Λιβαδείας

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

«Πυλώνας της Ανάπτυξης το ΕΤΕΑΝ»

Ως ένα σημαντικό χρηματοδοτικό εργαλείο για την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων και την προώθηση των επενδυτικών σχεδίων, κυρίως των ΜΜΕ σε μια περίοδο «πιστωτικής ασφυξίας»,  χαρακτήρισε το νέο Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ) η Βουλευτής Φθιώτιδας και Εισηγήτρια ΚΤΕ Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κατερίνα Μπατζελή. Στο νομό Φθιώτιδας που ανήκει στην Περιφερειακή Ανταγωνιστικότητα και Απασχόληση- Στόχος 2, η πρ. Υπουργός τόνισε ότι η οποιαδήποτε χρηματοπιστωτική ενίσχυση τείνει να εξισορροπήσει τη διαφορά της από άλλες περιφέρειες.

Η Φθιώτιδα στο επίκεντρο της γεωθερμικής ενέργειας

Την επίσπευση της ένταξης των γεωθερμικών περιοχών του Νομού Φθιώτιδας στον Γεωθερμικό Χάρτη της χώρας ζήτησε με επιστολή της από τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη η Βουλευτής Φθιώτιδας Κατερίνα Μπατζελή.

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Βροντερό ΟΧΙ από ΕΛΜΕ στις συγχωνεύσεις σχολείων





Κάλεσμα των Προέδρων των ΕΛΜΕ Στερεάς σε γονείς και μαθητές για κοινό αγώνα στις εν κρυπτώ διαδικασίες, που προωθεί το Υπουργείο...

Κατηγορηματικά αντίθετοι δηλώνουν οι Πρόεδροι των ΕΛΜΕ της Στερεάς Ελλάδας (Βοιωτίας, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας) στις «συγχωνεύσεις» των σχολείων, κάνοντας λόγο για κλείσιμο