Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Ψάρευαν με δυναμίτη. Σύλληψη δυο ατόμων στην Μαλεσίνα, ενώ άλλα δυο άτομα ξέφυγαν. Κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών

Στην περιοχή "Μουρτίτσα" της Μαλεσίνας Φθιώτιδας, μετά από πληροφορίες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας, σήμερα στις 10:50 το πρωΐ, , συνελήφθησαν ένας 78χρονος και ένας 52χρονος οι οποίοι ψάρευαν με εκρηκτικά και συγκεκριμένα με δυναμίτιδα [...]


Μετά από έρευνα των λιμενικών, οι δυο αλιείς βρέθηκαν να κατέχουν 23 τεμάχια δυναμίτιδας καθώς και υλικά (πυροκροτητές και βραδύκαυστα φυτίλια) σχετιζόμενα με την διενέργεια αλιείας με δυναμίτιδα, τα οποία και κατασχέθηκαν.
Κατά την διάρκεια σύλληψης του 72χρονου και του 52χρονου, έγινε αντιληπτή από τα Λιμενικά όργανα δυο ακόμη εκρήξεις από δυναμίτιδα σε παρακείμενο όρμο.
Οι λιμενικοί μετέβησαν στην περιοχή, όπου εντόπισαν έναν άνδρα να μαζεύει ψάρια από την χρήση δυναμίτιδας καθώς και έναν ακόμα άνδρα να βρίσκεται στο ύψωμα από το όποιο έγινε η χρήση των εκρηκτικών.
Οι δύο άγνωστοι άνδρες μόλις είδαν τους λιμενικούς τράπηκαν σε φυγή και λόγω του ιδιαίτερα δύσβατου και βραχώδους της περιοχής, δεν μπόρεσαν να συλληφθούν .

Στο χώρο της διενέργειας παράνομης αλιείας, εντοπίστηκαν 2 αυτοκίνητα, στα οποία βρέθηκαν 17 τεμάχια δυναμίτιδας και σχετικά υλικά (πυροκροτητές και βραδύκαυστα φυτίλια) καθώς και 10 κιλά ψαριών τα οποία και κατασχέθηκαν.

Από την Λιμενική Αρχή Λάρυμνας, που διενεργεί την προανάκριση και κατόπιν εντολής του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας, ο78χρονος και ο 52χρονος πρόκειται να προσαχθούν κατά την αυτόφωρη διαδικασία, ενώ αναζητούνται και οι δύο άγνωστοι δράστες.
Αυτό το "είδος ψαρέματος" στην περιοχή, αποτελεί "κοινό μυστικό"

Πηγη:LamiaNews