Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Ψάρευαν με δυναμίτη. Σύλληψη δυο ατόμων στην Μαλεσίνα, ενώ άλλα δυο άτομα ξέφυγαν. Κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών

Στην περιοχή "Μουρτίτσα" της Μαλεσίνας Φθιώτιδας, μετά από πληροφορίες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας, σήμερα στις 10:50 το πρωΐ, , συνελήφθησαν ένας 78χρονος και ένας 52χρονος οι οποίοι ψάρευαν με εκρηκτικά και συγκεκριμένα με δυναμίτιδα [...]


Μετά από έρευνα των λιμενικών, οι δυο αλιείς βρέθηκαν να κατέχουν 23 τεμάχια δυναμίτιδας καθώς και υλικά (πυροκροτητές και βραδύκαυστα

ΑΝΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΤΟ ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ ΣΤΗ ΜΑΛΕΣΙΝΑ

Σε έξαρση εδώ και χρόνια λόγω της αδιαφορίας των αρχών το παρεμπόριο απο μετανάστες της Αφρικής στην περιοχή του Δήμου Μαλεσίνας και στη παραλία του Αγ. Ιωαν. Θεολόγου.
Χρόνια τώρα όλο το καλοκαίρι δίπλα στις κούνιες στην πλατεία της παραλίας του Θεολόγου ήταν 2 νόμιμοι υπαίθριοι πωλητές με τις ταμειακές μηχανές τους και πωλούσαν βιβλία και ένα ζευγάρι μεταναστών απο χώρα της Αφρικής σε άλλο πάγκο και πουλούσε παράνομες απομιμήσεις βιοτεχνικών ή βιομηχανικών προϊόντων, παράνομα αντίγραφα CDΆs &

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ: Ροζ απάτη με κινητά και για ανυποψίαστους κατόχους

«Σε είδα στην καφετέρια το Σάββατο και μου άρεσες πολύ. Μου το έδωσε το τηλέφωνο ο φίλος σου! Είσαι ακόμη διαθέσιμος; Μαριάννα».

Αυτό το φαινομενικά αθώο ή... πικάντικο μήνυμα κυκλοφορεί το τελευταίο χρονικό διάστημα σε εκατοντάδες κινητά, προκαλώντας τεράστια οικονομικά προβλήματα, αλλά και ομηρικούς συζυγικούς καβγάδες.

Ακόμη και η απλή απάντηση: «Λάθος» θα έχει ως αποτέλεσμα να λάβετε έναν «φουσκωμένο» λογαριασμό. Αν πάλι η ανταπόκρισή σας στην «πρόκληση» είναι θετική, το μπουγιουρντί θα είναι αντίστοιχο της θέρμης με την οποία

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ COPY/PASTE ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙΣ-ΠΟΝΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΜΑΛΕΣΙΝΑΣ

Απο το να ρυπαίνεται το διαδίκτυο με επαναλαμβανόμενες αναρτήσεις που κλέβεται-αντιγράφετε από άλλα blogs ή ενημερωτικούς ιστότοπους, ασχοληθείτε με τα προβλήματα της πόλης μας.
Δεν ενδιαφέρει τον αναγνώστη τι κάνει το φυσικό αέριο, λές να έρθει στη Μαλεσίνα τα

Κύριε Δήμαρχε Mαλεσίνας για τις Υπηρεσίες καθαριότητας θέλουμε απάντηση‏



Κύριε Δήμαρχε,
Τουλάχιστον αν συζητήσετε με τους δημότες σας στο Δήμο Μαλεσίνας, αλλά και με τους κατοίκους του Θεολόγου και του ΟΣΜΑΕΣ σχετικά με την καθαριότητα στον Δήμο, η γνώμη τους θα σας απογοητεύσει.
Μιά βόλτα να κάνετε στο Θεολόγο, στον ΟΣΜΑΕΣ αλλά και στη Μαλεσίνα θα στεναχωρηθείτε.
Τον Ιούλιο γίναμε θέμα σε blogs πανελλαδικά, αλλά και σε επίσημες ιστοσελίδες εφημερίδων της Λαμίας .
Κάνεις αναζήτηση στο ιντερνετ με την λέξη ΘΕΟΛΟΓΟΣ και σου βγάζει φωτογραφίες απο σκουπίδια στο δρόμο για τη Βουγιουκλάκη.
Ακούσαμε ότι ο Δήμος Μαλεσίνας έχει κάνει σύμβαση με ιδιώτη και πληρώνει 300.000 Ευρώ το χρόνο για καθαριότητα.
Κύριε Δήμαρχε στα πλαίσια της ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ μήπως θα ήταν πρέπων να αναρτήσετε στην επίσημη σελίδα του Δήμου αυτή τη σύμβαση που έχει υπογράψει ο Δήμος με τον ιδιώτη εργολάβο γιατι μας έχουν φάει οι μύγες ;
Περιμένουμε την απάντηση προς όλους τους δημότες απο την ιστοσελίδα του Δήμου Μαλεσίνας

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ‏

Κύριοι υπεύθυνοι για τον ηλεκτροφωτισμό στο Δήμο Μαλεσίνας, μήπως έχετε την ευγενή καλοσύνη να αντικαταστήσετε όλες τις καμένες λάμπες του δημοτικού φωτισμού στους δρόμους της Μαλεσίνας, του Αγ. Ιωάννη θεολόγου και του ΟΣΜΑΕΣ ;
Εκανα μια βόλτα προχθές το βράδυ στη περιοχή και πάρα πολλά σημεία είναι σκοτεινά. Δεν αρκεί ο ΤΑΠ και οι άλλοι φόροι που πληρώνουμε όλοι οι κάτοικοι της περιοχής :  
     Σε λίγο θα γίνουμε η χαρά των διαρρηκτών της Λοκρίδας, για να μη πω καλύτερα θα είμαστε
 σαν χωριό σε Ελληνική ταινία που είναι σε συσκότιση γιατί έρχονται τα στούκας των Γερμανών.
Περιμένουμε να δούμε φώς ...
   
         

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Why can't we live Together

http://www.youtube.com/watch?v=5qw--TQZb3c&feature=related

Μας το έστειλε αναγνώστης και μας άρεσε!!!!!!! ΔΕΙΤΕ ΤΟ.

Ημερίδα για τη διαχείριση των απορριμμάτων

rubbish430220









Η διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί, αναμφίβολα, ένα από τα πλέον σημαντικά περιβαλλοντικά ζητήματα, σε εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο, ενώ ο τρόπος διάθεσής τους συνιστά ένα από τα πλέον σημαντικά προβλήματα των αστικών κέντρων, τόσο στις προηγμένες, όσο και στις αναπτυσσόμενες χώρες. Η διαχείριση των απορριμμάτων ως δείκτης πολιτισμού και ποιότητας – ζωής, καθώς και ο βιολογικός καθαρισμός ως άμεση προτεραιότητα για την – απορρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα είναι τα θέματα που θα συζητηθούν στην ημερίδα που διοργανώνεται από την Οικολογική Κίνηση Πολιτών Σαρωνικού – Λαυρεωτικής.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 19:00, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Παλαιάς Φώκαιας.
Πηγη: Apokalypseis

Παρουσίαση του Internet Explorer 9 Beta της Microsoft στην Ελλάδα

2.000.000 downloads διεθνώς από τις δύο πρώτες μέρες της διάθεσης του

H Microsoft Ελλάς διοργάνωσε σήμερα, Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου, στο Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft, μια ξεχωριστή παρουσίαση αποκλειστικά για τους εκπροσώπους του Τύπου, για την beta έκδοση του Internet Explorer 9.

Στα ύψη ο χρυσός

Το φράγμα των 1.300 δολαρίων ανά ουγγιά έσπασε κατά τις συναλλαγές της Τρίτης ο χρυσός, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις οικονομικών αναλυτών ότι ο επενδυτικός κόσμος των ΗΠΑ στρέφεται στο πολύτιμο μέταλλο ως εναλλακτική μορφή επένδυσης, με φόντο τη διολίσθηση του αμερικανικού νομίσματος.

Αναλυτικά, στα συμβόλαια παραδόσεως Δεκεμβρίου, το πιο ενεργό συμβόλαιο διαμορφώθηκε στα 1.308,30 δολάρια ανά ουγγιά, τιμή που αποτελεί ρεκόρ για 11 συνεχόμενες
συνεδριάσεις.
Πηγη: Zougla

ΛΟΥΚΕΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΝΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ


Αυστηρότερες ποινές, στις οποίες περιλαμβάνεται ακόμη και διήμερη διακοπή λειτουργίας επιχειρήσεων σε όσους φοροδιαφεύγουν, προβλέπει το νομοσχέδιο για την περαίωση που ολοκληρώθηκε σήμερα και ψηφίζεται την Πέμπτη από τη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Παράλληλα, μειώνονται δραστικά τα όρια της φοροδιαφυγής που επισύρουν φυλάκιση...

Κύκλωμα άρπαζε "ορφανά" ακίνητα

Τη δράση κυκλώματος υφαρπαγής ακινήτων με την συμμετοχή δικαστών, δικηγόρων, πολιτικών μηχανικών, ερευνά η αστυνομία...
 και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.
Όπως αποκαλύπτει η «Καθημερινή της Κυριακής», τα μέλη του υφάρπαζαν ακίνητα πριν αυτά βγουν σε πλειστηριασμό λόγω χρεών, παρουσιάζοντας πλαστούς τίτλους ιδιοκτησίας.

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Παίρνει πίσω τις αυξήσεις των τελών κυκλοφορίας η κυβέρνηση - Μειώνονται τα τέλη για 3,2 εκατ. αυτοκίνητα

Το νέο απλοποιημένο πλαίσιο υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση, σύμφωνα με το οποίο αναιρούνται οι τέσσερις διαφορετικές κλάσεις ταξινόμησης και το οποίο οδηγεί σε μείωση των τελών κυκλοφορίας για 3,2 εκ. κατόχους αυτοκινήτων.
Για την αναμόρφωση του πλαισίου συστήθηκε Διυπουργική Επιτροπή και συνεκτιμώντας τις προτάσεις της, το νέο σύστημα τελών κυκλοφορίας του 2011, έχει τα εξής χαρακτηριστικά: 1.       Την κατάργηση του κριτηρίου της παλαιότητας. Για όλα τα επιβατικά αυτοκίνητα που θα έχουν ταξινομηθεί έως και την 31-12-2010 (και για τις μοτοσυκλέτες, ασχέτως ημερομηνίας ταξινόμησης) θεσπίζεται ενιαία κλίμακα υπολογισμού με βάση τον κυβισμό του κινητήρα τους.
2.       Την υιοθέτηση του κριτηρίου του κυβισμού αλλά με πιο αναλογικό τρόπο. Δημιουργείται μια πιο δίκαιη και αναλογική κλίμακα τελών κυκλοφορίας με την προσθήκη νέων κλιμακίων κυβισμού, προκειμένου το σύστημα να γίνει πιο αποτελεσματικό και να ανταποκριθεί περισσότερο στις συνθήκες της αγοράς, έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια.
3.       Την ενσωμάτωση του χωριστού ειδικού φόρου μεγάλου κυβισμού στα τέλη. Πρόκειται για τον ειδικό φόρο μεγάλου κυλινδρισμού κινητήρα για όλα τα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες άνω των 1.929 κ.εκ., που είχε προβλεφθεί με το ν. 3775/2009. Τα τέλη κυκλοφορίας 2011 συμπεριλαμβάνουν τον τυχόν ειδικό φόρο οχημάτων μεγάλου κυβισμού.
Έτσι, τα νέα τέλη κυκλοφορίας έτους 2011, σε σύγκριση και με τις συνολικές επιβαρύνσεις των οχημάτων για το 2010, διαμορφώνονται ως εξής:

Οι καπνιστές... ξανάρχονται

Λιγότερο από ένα μήνα μετά την ολική απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους και ήδη η κυβέρνηση έχει αρχίσει να εξετάζει την άρση της... καπνοαπαγόρευσης!

Οι αντιδράσεις που επέβαλε το μέτρο της ολικής απαγόρευσης του καπνίσματος που τέθηκε σε ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου δεν έχουν κοπάσει και η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει αρχίσει να σταθμίζει τα δεδομένα. Και δεν αποκλείεται να... βάλει νερό στο κρασί της.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Veto, από την ημέρα που την ανέλαβε καθήκοντα στο υπουργείο Υγείας ο Ανδρέας Λοβέρδος έχουν ξεκινήσει διαδοχικές συσκέψεις με παράγοντες της αγοράς. Οι οποίοι έχουν διαπιστώσει πρόβλημα στη λειτουργία της αγοράς και κυρίως των εστιατορίων και των νυχτερινών κέντρων που πλήττονται ιδιαίτερα από την...
εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Γιατι μυριζει ΙΚΑ στην Μαλεσίνα ?


 Σύντομα θα σας ενημερώσουμε...............

Δρούσαν όπως η «Εταιρεία Δολοφόνων»


policeclash430220Mε μεγάλο παραδικαστικό κύκλωμα σχετίζεται η έρευνα των Μυστικών Υπηρεσιών σε βίλα δικηγόρου στην Α. Βούλα όπως αποκάλυψαν οι «Apokalypseis.gr» χθες το μεσημέρι. Στην έρευνα που διαρκεί τέσσερις μήνες παίρνει μέρος και το Τμήμα Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής. Στη βίλα του δικηγόρου –το επώνυμο του οποίου θυμίζει πασίγνωστο

Βαθμολογούσε και δικαστές η συμμορία του ρασοφόρου


criminals430220Συγκλονιστικές είναι οι εξελίξεις για τη συμμορία των «20» μεγαλοαπατεώνων και τις εφόδους που έκανε η Ασφάλεια, όπως αποκάλυψαν οι « Apokalypseis.gr» από την περασμένη Πέμπτη το μεσημέρι. Στη συμμορία παίρνει μέρος δικηγόρος που παλαιότερα συμμετείχε σε τηλεοπτική εκπομπή που έκανε ...χυμώδης τηλεπερσόνα. Στο σπίτι του αναγνωρίσιμου και «επώνυμου» δικηγόρου στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, οι αστυνομικοί της

ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ ΜΑΣ

ΠΡΟΣ  ΑΠΟΦΥΓΗΝ

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Το γεφύρι της Αρτας στην ΜΑΛΕΣΙΝΑ.


Ενα μήνα και κάτι πρίν τις εκλογές για τον Καλλικράτη, έρχεται χειμώνας και πάλι οι κάτοικοι της περιοχής Μαλεσίνας και Θεολόγου θα στενάξουν μέσα στις λάσπες.
Ο δρόμος που ενώνει την Μαλεσίνα με τη παραλία του Θεολόγου, και ανέλαβε να φτιάξει η Νομαρχία Φθιώτιδας, εδω και 2,5 χρόνια, οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι το έργο έπρεπε να ολοκληρωθεί το αργότερο σε 1,5 χρόνο, το έργο έχει κολλήσει.
Εργοτάξιο ο δρόμος, περνάνε οι αγρότες με κίνδυνο της ζωής τους, ΧΩΡΙΣ να έχει εγκαταστήσει τα προβλεπόμενα απο τις Π..Ε.Τ.Ε.Π του Ι.Ο.Κ. και του ΥΠΕΧΩΔΕ μέτρα ασφαλείας.
Η αστυνομία αλλά και οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου αδιαφορούν.
Λέτε η ανάδοχος εργολήπτρια εταιρία να έχει ΜΠΑΡΜΠΑ στην Κορώνη ?
Περιμένουμε απάντηση απο τον Δήμο και την Νομαρχία.
Τις επόμενες ημέρες θα σας παρουσιάσουμε και video του δρόμου - εργοταξίου σε κίνηση.

ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΑΝΗΘΙΚΟΥΣ



Την απουσία «ηθικών φραγμών» στους νέους την ώρα που «σερφάρουν» στο Ίντερνετ κατέδειξε έρευνα του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ που μελέτησε τις ηθικές ευαισθησίες της «ψηφιακής γενιάς». Οι νέοι, την ώρα που βρίσκονται online, υποδύονται έναν διαφορετικό ρόλο από αυτόν που έχουν όταν δρουν στον πραγματικό κόσμο. Ο «ψηφιακός εαυτός» τους είναι πιο ανάλγητος, πιο σκληρός και πιο «ανήθικος»...

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Διαφθορά

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Γενικά, διαφθορά είναι η κατάχρηση της εξουσίας από τους κυβερνητικούς ανώτερους υπαλλήλους κυβερνητικών δυνάμεων. Συνήθως η κατάχρηση έγκειται στην παράνομη, συνήθως μυστική, απόκτηση ιδιωτικής περιουσίας ή αποκόμιση κάποιου άλλου ιδιωτικού οφέλους. Η κατάχρηση της κυβερνητικής δύναμης για άλλους λόγους (μη-ιδιωτικούς), όπως η καταστολή των πολιτικών αντιπάλων και η βιαιότητα της αστυνομίας, δε θεωρείται διαφθορά.
Όλες οι μορφές κυβερνήσεων είναι ευαίσθητες στην διαφθορά και την πολιτική δωροδοκία. Οι μορφές διαφθοράς ποικίλλουν: περιλαμβάνουν τη δωροδοκία, τον εκβιασμό, το νεποτισμό, την υπεξαίρεση χρημάτων, την δωροληψία και την κατάχρηση. Ενώ η διαφθορά μπορεί να διευκολύνει την εγκληματική επιχειρηματικότητα όπως την εμπορία ναρκωτικών, τα «ξέπλυμένα» χρήματα, και την παράνομη διακίνηση προϊόντων, δεν περιορίζεται μονάχα σε κυβερνητικούς υπαλλήλους, αλλά επεκτείνεται και σε οργανώσεις που πραγματοποιούν εγκλήματα. Σε μερικά έθνη η διαφθορά είναι τόσο κοινή, που αναμένεται όταν αλληλεπιδρούν οι μικρές επιχειρήσεις ή οι απλοί πολίτες με τους κυβερνητικούς ανώτερους υπαλλήλους. Το αποτέλεσμα της πολιτικής διαφθοράς είναι η κλεπτομανία.
Η διαφθορά διαφέρει ανάλογα με τη χώρα ή την εξουσία. Ορισμένες πολιτικές πρακτικές χρηματοδότησης που είναι νόμιμες σε μια χώρα μπορούν να είναι παράνομες σε άλλη. Σε μερικές χώρες, οι κυβερνητικοί ανώτεροι υπάλληλοι έχουν τόσο ευρείες δυνάμεις, που τα όρια μεταξύ του νόμιμου και του παράνομου είναι αρκετά δύσκολο να ορισθούν.

22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ - ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ


Όχι μόνο δημόσιες σχέσεις, χρειάζονται πράξεις. 

Γιορτάζεται 22 Σεπτεμβρίου η Ευρωπαϊκή Ημέρα «Στην πόλη χωρίς το αυτοκίνητο μου» στην οποία συμμετέχει και ο δήμος μας, όπως κάθε χρόνο. Είναι γεγονός ότι τα κυκλοφοριακά προβλήματα, οι ελεύθεροι κοινόχρηστοι χώροι και το πράσινο, η ρύπανση της ατμόσφαιρας και η ηχορύπανση, απασχολούν όλο και περισσότερο τους πολίτες. Οι περισσότερες πόλεις,  έχουν σοβαρά προβλήματα σε ό,τι αφορά το κυκλοφοριακό με αποτέλεσμα τη συνεχή υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης




Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης είναι Περιβαλλοντική Μη Κυβερνητική Οργάνωση πανελλήνιας εμβέλειας, η οποία δραστηριοποιείται για την προστασία του Ελληνικού φυσικού περιβάλλοντος συνεχώς από το 1951. Έχει ως αποστολή της να ενημερώνει και να ευαισθητοποιεί τόσο τους Έλληνες όσο και αυτούς που αγαπούν την Ελλάδα για τη φυσική κληρονομιά της χώρας μας και να προχωρεί σε δράσεις για τη προστασία της. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι υπέγραψε για λογαριασμό της χώρας μας τη Συνθήκη του Ραμσάρ για τους υγροτόπους, πρωτοστάτησε στη δημιουργία Εθνικών Δρυμών και στην προστασία φυτών, ζώων, βιοτόπων.

Όταν άρχισα να ΜΗΝ πληρώνω


H δυσφορία μου με τα διόδια ξεκινά από τις αρχές της δεκαετίας, όπου το ευρώ έχει δώσει νέα διάσταση στα πράγματα.
Διότι το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας ναι μεν ήταν μια βαθιά ριζωμένη συνήθειά μας, αλλά από την άλλη οι 50 ή οι 100 δραχμές δε σε σκότιζαν και τόσο πολύ. Το ΤΕΟ επίσης είχε και κάποιες καλές συνήθειες:
άνοιγε τις μπάρες τις ώρες της συμφόρησης στα διόδια, άφηνε (άτυπα δηλαδή) ελεύθερα τις μοτοσυκλέτες. Το κράτος πάντα μας έκλεβε, μαζί και το ΤΕΟ, μιας και δρόμους της προκοπής ποτέ δεν είδαμε. Αλλά τουλάχιστον τα πράγματα είχαν ένα "μέτρο", αν μπορούμε να το πούμε έτσι. Αν θέλουμε να το πούμε αλλιώς, θα πούμε ότι είχαμε μια φτηνή μαφία των δρόμων.
(Η μέρα που αποφάσισα να πάω να φωτογραφίσω την μεγάλη -και γελοία- πινακίδα στην κατηφόρα πριν τα διόδια Αφιδνών για να τη στείλω σε blogs, αυτή που έλεγε ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, την είχαν κατεβάσει!)

Σκηνές Φαρ-Ουέστ με εμπόρους ναρκωτικών στα διόδια της Τραγανας


Πραγματική μάχη,  στις 2:45 τα ξημερώματα, σε συμπλοκή αστυνομικών με αδίστακτους κακοποιούς στα διόδια Τραγάνας του νομού Φθιώτιδας.

Αστυνομικοί της Δίωξης ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, με τη συνδρομή Αστυνομικών της Φθιώτιδας,  μπλόκαραν ένα τζιπ στο οποίο επέβαιναν 2 Αλβανοί κακοποιοί, αφού είχαν τη πληροφορία ότι μετέφεραν μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών.

Οι δυο κακοποιοί κατάλαβαν το μπλόκο των αστυνομικών, έβγαλαν τα καλάσνικοφ και προσπάθησαν να διαφύγουν.

Έχουμε άδικο για τους λαθρομετανάστες;


Πολλοί σχολιάζουν σε τηλεοπτικά κανάλια, εφημερίδες, ραδιόφωνα και ιστολόγια για τους κινδύνους που εγκυμονεί η παρουσία υπέρογκου αριθμού λαθρομεταναστών στη χώρα.
Πολλοί Έλληνες διαμαρτύρονται για την ανεξέλεγκτη και αφόρητη κατάσταση που επικρατεί σε πολλές γειτονιές της Αθήνας ειδικότερα στο κέντρο αλλά και σε πολλά χωριά.

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Ομαδική η βία στα σχολεία

Το πρόβλημα της βίας στα σχολεία, ακόμα και από παιδιά του νηπιαγωγείου, είναι γνωστό. Το νέο φαινόμενο είναι οι οργανωμένες ομαδικές και συστηματικές εκφράσεις της βίας. Το φαινόμενο αυτό αλλά και η διαχείρισή του από τους εκπαιδευτικούς και τον σχολικό περίγυρο εξετάζει έρευνα της Εθνικής Επιτροπής Μελέτης των Ομάδων Ενδοσχολικής Βίας (ΕΕΜΟΕΒ).
Η έρευνα έχει τίτλο «Ομαδική βία και επιθετικότητα στα σχολεία». Πραγματοποιήθηκε υπό τη διεύθυνση της Αλίκης Γιωτοπούλου-Μαραγκοπούλου, κατά τα σχολικά έτη 2006-2007 και 2007-2008, με ερωτηματολόγια (38 ερωτήσεις) που εστάλησαν σε σχολεία και τοπικές ενώσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Φίλοι, Συμπολίτες μας,
Σε μια προσπάθεια για το καλό  της Μαλεσίνας, αποφασίσαμε να δημοσιεύουμε εναλλακτικά λίγες λίγες με σειρά προτεραιότητας ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ των καταστηματαρχών και άλλων επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στη πόλη μας, με τις αντίστοιχες φωτογραφίες, αλλά και όσων έχουν ξενιτευτεί και μένουν και δραστηριοποιούνται σε άλλη πόλη.
Επίσης όσοι επαγγελματίες έχουν προσφορές στα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που παρέχουν τους ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΜΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ.
Τα email σας τα στέλνετε : malesinacity@hotmail.com

"Αίας ο Λοκρός - σύλλογος των εν Αθήναις και απανταχού Μαρτιναίων"

Ο σύλλογος "Αίας ο Λοκρός - σύλλογος των εν Αθήναις και απανταχού Μαρτιναίων", εκπροσωπεί τους απανταχού Μαρτιναίους. Εκδίδει κάθε 3 μήνες την εφημερίδα "Αίας ο Λοκρός".
Στην ιστοσελίδα του συλλόγου www.martino.gr μπορείτε να βρείτε όλα τα τεύχη της εφημερίδας, καθώς και άλλο ενδιαφέρον υλικό, σχετικά με τις δραστηριότητες του συλλόγου και τις πολιτιιστικές εκδηλώσεις του Μαρτίνου

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

Να υπενθυμίσουμε τα πολλά ερωτηματικά που εγείρει αυτή η κίνηση των 'ανιδιοτελών" και "πατριωτών" πολιτών και τους σκοπούς των με πρώτο δεδομένο οτι η Αγια Σοφιά της Κωνσταντινούπολης δεν γιορτάζει σήμερα γιατί απλά είναι χτισμένη προς τιμή της "Του Θεού Σοφίας".
 Αυτό σε απάντηση σε ανιστόρητα δημοσιεύματα και σε περίεργες κινητοποιήσεις, που μιλούν για τουρκική προκλητικότητα με την σημερινή άρνηση τέλεσης της λειτουργίας, παίζοντας ουσιαστικά το παιχνίδι των Τούρκων.

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Ζητιάνοι των κλικ οι επαγγελματίες blogger

 Το παρακάτω άρθρο να το διαβάσουν  όλοι οι blogger της  MALESINA
 Ψαχουλεύω στην Μπλοκόσφαιρα και με πιάνει λύπη.       Επαγγελματίες bloger αυτό είναι το νέο σπορ, κάποιων που ανακάλυψαν πρόσφατα προφανώς τα blogs.
 Ανεβάζουν κάθε ένα λεπτό μια ανάρτηση ότι μαλακία και να είναι αρκεί να υπάρχει ένα θέμα, επαναλαμβάνουν τις ίδιες και τις ίδιες αναρτήσεις και κλέβουν θέματα από παντού, χωρίς καν να μπουν στον κόπο να αναφέρουν την πηγή, η και αν μπουν στον κόπο μπορεί απλά να γράφουν ένα πχ. nyxtobaths  φαίνεται τα πουλάνε στα αφεντικά τους για δικά τους. Σαρώνουν κυριολεκτικά την μπλοκόσφαιρα για θέματα, τρομοκρατούν με τις αποκλειστικότητες στην ζούγκλα της ενημέρωσης, και όλα αυτά για λίγα κλικ παρά πάνω. (Ντροπή). Βρήκαν κενό γήπεδο μετά την απώλεια του Troktiko και έχουν ανακαλύψει ότι λέξη υπάρχει και τελειώνει σε κο.
 Εμείς και αρκετοί ευτυχώς άλλοι θα μείνουμε πιστοί στις αρχές μας. Κάθε δανική ανάρτηση θα λέει πάντα την πηγή μας και κάθε ανάρτηση εμπνευσμένη από μας θα είναι ελεύθερη για όλους με την παράκληση, αν θέλουν να μας έχουν και μας κάπου σαν τα φτωχά αδελφάκια αν θέλουν, και πάλι αν δεν θέλουν καλή καρδιά, εμείς από έμπνευση και θέματα, δεν θα στερέψουμε ποτέ αν και δεν δηλώνουμε δημοσιογράφοι παρά μόνο χομπίστες. Η αντιγραφή και οι μίμηση δεν θα πεθάνει ποτέ σε τούτη εδώ την χώρα.
 Ζητιάνοι των κλικ δεν θα γίνουμε ποτέ ! 
Πηγη: Νυχτοβατης

















Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Επιμελητήριο Φθιώτιδας:Επιστολή στον Πρωθυπουργό για το παρεμπόριο

Διαβάστε παρακάτω την επιστολή που έστειλε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κ. Αλέκος Διαμαντάρας στον Πρωθυπουργό για το παρεμπόριο, με κοινοποίηση στους Υπουργούς: Οικονομικών, Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας και Προστασίας του Πολίτη, καθώς και στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων και Επιμελητήρια όλης της χώρας


<<Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,

Το παραεμπόριο είναι ένα θέμα που ταλανίζει όλο τον εμπορικό κόσμο εδώ και δεκαετίες και ενώ τίθεται ανέκαθεν από όλο το επιχειρηματικό γίγνεσθαι, τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί κατά καιρούς υπήρξαν άτολμα και φυσικά, αναποτελεσματικά. Δεν επέλυσαν ποτέ κάποια προβλήματα, αντίθετα η γραφειοκρατία και η αναποτελεσματικότητα, της κρατικής μηχανής με πολύπλοκα νομοσχέδια, γιγάντωσαν το πρόβλημα και έδωσαν έδαφος σε επιτήδειους να εκμεταλλευτούν την δεδομένη κατάσταση.

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Στη φυλακή δι’ ασήμαντον αφορμήν!

Μήπως ξεπλύνατε μαύρο χρήμα και δεν το γνωρίζετε;
«Ξεχάσατε» να δηλώσετε στην εφορία τη δεύτερη δουλειά σας; Δεν κόψατε σε κάποιον «ολόκληρη» απόδειξη και σας κάρφωσε; Δηλώσατε πως

Θεέ μου, κάνε με τηλεόραση!


«Θεέ μου, απόψε σου ζητάω κάτι που το θέλω πάρα πολύ. Θέλω να με κάνεις τηλεόραση! Θέλω να πάρω τη θέση της τηλεόρασης που είναι στο σπίτι μου. Να έχω το δικό μου χώρο. Να έχω την οικογένειά μου γύρω από εμένα. Να με παίρνουν στα σοβαρά όταν μιλάω. Θέλω να είμαι το κέντρο της προσοχής και να με ακούνε οι άλλοι χωρίς διακοπές ή ερωτήσεις. Θέλω να έχω την ίδια φροντίδα που έχει η τηλεόραση όταν δεν λειτουργεί.

Όταν είμαι τηλεόραση, θάχω την παρέα του πατέρα μου όταν έρχεται σπίτι από τη δουλειά, ακόμα κι αν είναι κουρασμένος. Και θέλω τη μαμά μου να με θέλει όταν είναι λυπημένη και στενοχωρημένη, αντί να με αγνοεί… Θέλω τ΄ αδέλφια μου να μαλώνουν για το ποιός θα περνάει ώρες μαζί μου. Θέλω να νοιώθω ότι η οικογένειά μου αφήνει τα πάντα στην άκρη, πότε – πότε, μόνο για να περάσει λίγο χρόνο με μένα. Και το τελευταίο, κάνε με έτσι ώστε να τους κάνω όλους ευτυχισμένους και χαρούμενους.
Θεέ μου, δε ζητάω πολλά. Θέλω μόνο να γίνω σαν μια τηλεόραση!»
Τη δασκάλα που τη διάβασε (καθώς βαθμολογούσε) την έκανε να κλάψει. Ο σύζυγός της που μόλις είχε μπει στο σπίτι, τη ρώτησε: «τι συμβαίνει;» Αυτή απάντησε: «Διάβασε αυτή την έκθεση, την έχει γράψει ένας μαθητής μου». Ο σύζυγος είπε: «Το καημένο το παιδί. Τι αδιάφοροι γονείς είναι αυτοί!» Τότε αυτή τον κοίταξε καί είπε: «Αυτή η έκθεση είναι του γιου μας!
Πηγη ιδεοπηγη

Τον Δημήτρη Ανέστη ανακοίνωσε η ΝΔ στον δήμο Λοκρών

Τον νομαρχιακό σύμβουλο Φθιώτιδας και αντινομάρχη Λοκρίδας κ. Ανέστη Δημήτρη ανακοίνωσε ότι στηρίζει η ΝΔ στο για υποψήφιο δήμαρχο στον δήμο Λοκρών.


Πηγη: lokris news

Υποχρεωτική η ψήφος στις αυτοδιοικητικές εκλογές


Από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φθιώτιδας ανακοινώθηκε πως η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010 είναι υποχρεωτική, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία. Συνεπώς όλοι οι εκλογείς υποχρεούνται την 7η Νοεμβρίου 2010 να προσέλθουν στις κάλπες και να ψηφίσουν. Τα ανωτέρω ισχύουν και για τις επαναληπτικές εκλογές της 14ης Νοεμβρίου 2010. Η αδικαιολόγητη παράλειψη της άσκησης του εκλογικού δικαιώματος τιμωρείται σύμφωνα με το νόμο. Ωστόσο, θα υπάρξουν περιπτώσεις κατά τις οποίες δικαιολογημένα ορισμένοι εκλογείς δεν θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμά χωρίς να υποστούν τις συνέπειες του νόμου.

Πρόκειται:

- για τους κατοίκους εξωτερικού

- για όσους έχουν υπερβεί το 70ο έτος της ηλικίας τους και

- για όσους θα βρίσκονται κατά την ημέρα της ψηφοφορίας σε απόσταση μεγαλύτερη των 200 χιλιομέτρων από το εκλογικό τμήμα στο οποίο υποχρεούνται να ψηφίσουν. Οι εκλογείς που θα απέχουν 200 χιλιόμετρα από τον τόπο διαμονής τους, πρέπει να εφοδιαστούν με σχετική βεβαίωση.

Επίσης οι εκλογείς που θα βρίσκονται την ημέρα της ψηφοφορίας στο εξωτερικό οφείλουν να προσκομίσουν σχετικά δικαιολογητικά (εισιτήρια κλπ.) από τα οποία να προκύπτει ότι κατά την ημέρα της ψηφοφορίας βρισκόντουσαν στο εξωτερικό. Επίσης απαλλάσσονται του νόμου οι εκλογείς που δε μπορούν να μεταβούν στο τόπο άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος για λόγους υγείας.
Πηγη: paratiritisfthotidas  

Τέλος οι αστυνομικές ταυτότητες


Τέλος οι αστυνομικές ταυτότητες, έρχεται η Κάρτα του Πολίτη. Έχει το μέγεθος πιστωτικής κάρτας, παρόμοιας με τις ταυτότητες κατοίκων πολλών ευρωπαϊκών χωρών και έχει δημιουργηθεί με υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας για να μην μπορεί να πλαστογραφηθεί.   
Στην κάρτα θα περιέχονται εκτός από το ονοματεπώνυμο του κατόχου, ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και ο Ειδικός Εκλογικός Αριθμός. Η διαδικασία αντικατάστασης της αστυνομικής ταυτότητας αναμένεται να ξεκινήσει εντός του 2011.
Πηγη: nooz

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

ΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΜΑΣ !

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhx59zRmKvmXxlQZAR6QW6KPQjcdk-8tcoZzFs4dokQVcexd9uLBElGy-JzGUlJpEGrP0VLKOSL2D_Vmbkn81XSHVgZ6iqsOubXrk24EmsFDMyc40Q5dOEo37pPXRuu7SX9IIytuOJlGkE/s1600/images.jpg
ΤΕΛΙΚΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΖΗΜΙΑ ΤΩΝ ΝΕΟΤΑΞΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΜΑΣ .
ΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΝ ΔΙΠΛΑΝΟ ΜΑΣ .
ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΜΑΣ ΚΥΝΗΓΩΝΤΑΣ ΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ .
ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΝΕΙΡΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ .
ΓΙΝΑΜΕ ΔΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΡΟΜΠΟΤΑΚΙΑ ΤΟΥΣ .

ΔΙΩΞΑΜΕ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ .

ΛΗΣΜΟΝΗΣΑΜΕ ΕΝΝΟΙΕΣ ΟΠΩΣ ΑΓΑΠΩ , ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ,ΠΟΛΕΜΩ , ΥΠΑΡΧΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΑΠΛΩΣ ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ .

ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΜΕΙΝΕ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΚΟ ΟΝΕΙΡΟ ΕΝΑΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ.

ΠΕΙΤΕ ΑΠΛΑ ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ!!

ΤΕΡΜΑ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΦΟΒΟ !!

ΑΣ ΓΙΝΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ , ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΔΑΞΕΙ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ .

ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΛΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΑΣ.

ΟΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΒΙΑ , ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΑΣ ΟΜΩΣ ΜΟΝΟ ΕΑΝ ΕΣΕΙΣ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΘΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ .

Πηγη: Ξυπνηστε ρε

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Μέσα στο διαδίκτυο, μπορείς να βρεις ότι γουστάρεις. Μπορείς να βρεις ΦΕΚ, Γνωμοδοτήσεις από Νομικό Συμβούλιο του Κράτος, Φωτογραφείς, Βίντεο και Ηχητικά Αποσπάσματα, ότι πραγματικά γουστάρεις, εφόσον έχεις όρεξη και γνώση που να κοιτάξεις.

Η γιαγιά μου έλεγε, "έχει ώτα, άκου έτα". . .

Την Δευτέρα θα πέσει το Γέλιο της Αρκούδας. . .

Εδώ τίποτε δεν γράφετε τυχαίο και πάντα με αποδείξεις. . . .


ΕΛΑΙΟΝΕΡΑ

ΡΩΤΑΩ?   ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΕΛΑΙΟΝΕΡΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΑ.........

Ρύπανση από ελαιόνερα, σε θαλάσσια περιοχή των Λιβανατών



Η ρύπανση των θαλάσσιων νερών, καλά κρατεί. Προχθές είχαμε ρύπανση από σεντινόνερα στην περιοχή Σκάλα Αταλάντης, τώρα είναι η σειρά των Λιβανατών. Βέβαια να σημειώσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε ρύπανση από ελαιόνερα στην περιοχή. Μια ίδια περίπτωση είχαμε πέρυσι πάλι κατά σύμπτωση στο τέλος του καλοκαιριού [...]


Το Λιμενικό Τμήμα Αρκίτσας, ενημερώθηκε τηλεφωνικά, την Πέμπτη, στις 16.25, σχετικά με ρύπανση στη θαλάσσια περιοχή πλησίον λιμένα Λιβανάτων Φθιώτιδας.
Άμεσα έσπευσαν στο σημείο στελέχη του Λιμενικού Σώματος όπου και διαπίστωσαν ότι πρόκειται για ρύπανση από ελαιόνερα, έκτασης 180 τ.μ., έντονης οσμής και χρώματος σκούρου πράσινου.

Μετά από έρευνα που διενεργήθηκε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, δεν εξακριβώθηκε η ταυτότητα του υπαίτιου ή των υπαιτίων της ρύπανσης, καθώς επίσης και η πηγή προέλευσής της ενώ στη συνέχεια λήφθηκε δείγμα το οποίο και θα σταλεί στη Χημική Υπηρεσία της Λαμίας για ανάλυση.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενικό Τμήμα Αρκίτσας. 
 Πηγη  lamianews

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ για ισχυρές βροχοπτώσεις

Παρασκευή, 10 Σεπτέμβριος 2010 14:07
 

Έκτακτο δελτίο για έντονα καιρικά φαινόμενα το Σαββατοκύριακο, εξέδωσε η Ε.Μ.Υ.  Οι ισχυρές βροχοπτώσεις και οι καταιγίδες θα ξεκινήσουν το πρωί του Σαββάτου από τα δυτικά και σε μας θα φτάσουν από το μεσημέρι και μετά, για να συνεχιστούν και την Κυριακή.
Το Σαββατοκύριακο χρειάζεται επίσης, ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς όπου και αν ταξιδέψουν, αφού τα φαινόμενα σταδιακά θα επεκταθούν σε όλη την επικράτεια.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΜΕ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΗΜΕΡΟ (11-12/9/2010) ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

ΒΟΘΡΟΛΥΜΑΤΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ .........

Εγκλωβισμένοι νιώθουμε από τις επιλεκτικές ρίψεις λυμάτων των βυτιοφόρων της περιοχής μας.
Σας δίνουμε 1 video από το ρέμα του Βοριανίτη στη Μαλεσίνα, το 2ο έχει δημιουργηθεί από φωτογραφίες αναγνωστών.
Παρακαλούμε τους αρμοδίους να δώσουν λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τον έλεγχο των επαγγελματιών μεταφορέων.
Αναμένουμε την αντίδραση σας, πιστεύουμε ότι υπάρχει ακόμη ΦΙΛΟΤΙΜΟ ....

www.youtube.com/watch?v=Rq9YGyD6vtM&a
 mp;feature=channel

www.youtube.com/watch?v=tzOqk9vSskU&feature=channel

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Έναρξη σχολικής χρονιάς 2010 στις 13 Σεπτεμβρίου


Τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η τελετή του αγιασμού σε όλα τα σχολεία της χώρας, σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας.

Μετά τον αγιασμό, οι μαθητές θα παραλάβουν τα βιβλία τους.

Η νέα σχολική χρονιά φέρνει άλλη μία αλλαγή, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργείο Παιδείας θα διανείμει εγκύκλιο στην οποία θα ζητεί από τους διευθυντές γυμνασίων και λυκείων να αποφεύγουν να θέτουν στους μαθητές τεστ σε περισσότερα του ενός μαθήματα την ίδια ημέρα και να μην ξεπερνούν τα τρία την εβδομάδα.

Χασισοφυτεία στη ΛΑΡΥΜΝΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Χασισοφυτεία έκρυβε αγροτική περιοχή στη Λοκρίδα.
Οι αστυνομικοί του τμήματος της Λάρυμνας σε συνεργασία με άνδρες της Ασφάλειας Λαμίας εντόπισαν χασισοφυτεία σε αγροτική περιοχή στη θέση Σκάλζα κοντά στη Λάρυμνα.Η φυτεία ήταν ιδιαιτέρως περιποιημένη και αποτελείτο από 30 δενδρύλλια ύψους από μισό έως 2 μέτρα.Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport υπήρχαν και άλλα δενδρύλλια α οποία όμως βρέθηκαν εκριζωμένα. Τα δενδρύλλια εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, αλλά δεν εντοπίστηκαν οι καλλιεργητές.
Προανάκριση διενεργεί το τμήμα Ασφάλειας Λαμίας.

Σαρωτικός ανασχηματισμός …



Πρωθυπουργός: Γιώργος Παπανδρέου
Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης:Θεόδωρος Πάγκαλος
Υπουργός Επικρατείας:Χάρης Παμπούκης
Υπουργείο Προεδρίας:Υπουργός: Γιάννης Ραγκούσης
Αναπληρωτής υπουργός Προεδρίας αρμόδιος για τη Βόρεια Ελλάδα και την Ανάπτυξη: Σωκράτης Ξυνίδης

Υπουργείο Ανάπτυξης
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Υφυπουργός: Τάκης Ρήγας στον τομέα του Εμπορίου
Υφυπουργός: Ντίνος Ρόβλιας στον τομέα των Επενδύσεων

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Συγκάλυψη υπόθεσης εφοριακών από τη Λαμία "καταγγέλλει" ο Επιθεωρητής Δημ.

 
  

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατέθεσε δύο αιτήσεις ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής και ζητάει να ακυρωθούν δύο αποφάσεις του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του υπουργείου Εσωτερικών για δύο εφοριακούς.

Όπως αναφέρει ο κ. Ρακιντζής, στη μια περίπτωση ένας εφοριακός υπάλληλος (ελεγκτής) στην περιοχή της Λαμίας απηλλάγη από τα πειθαρχικά παραπτώματα της παράβασης καθήκοντος κατά την ποινική νομοθεσία και της χαρακτηριστικής ανάξιας υπαλλήλου διαγωγής στην υπηρεσία, ενώ μια άλλη δεύτερη εφοριακός υπάλληλος της επιβλήθηκε η πειθαρχική ποινή της στέρησης δικαιώματος προς προαγωγή. Και στην δεύτερη εφοριακό υπάλληλο της καταλογίστηκαν οι ίδιες πειθαρχικές κατηγορίες.

Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Κλέαρχος Περγαντάς τελικά υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στη Στερεά


Πριν από λίγο ανακοινώθηκαν από το ΠΑΣΟΚ τα ονόματα των υποψηφίων για τις
12 από τις 13 περιφέρειες της χώρας

Στην Στερεά Ελλάδα τελικά μετά και την εμμονή στην άρνηση της Κατερίνας Μπατζελή το χρίσμα πήρε ο Κλέαρχος Περγαντάς

Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Tρανό παράδειγμα του τι σημαίνει "Έλληνας πολιτικός"

Τελικά δεν αφήνει πίσω της μόνο συντρίμμια η Κατερίνα Μπατζελή. Αφήνει και ένα τρανό παράδειγμα, τι σημαίνει «Έλληνας πολιτικός». Διότι, όταν ήταν στην αντιπολίτευση ως ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ...
έβγαινε στον «αέρα» και κατηγορούσε την κυβέρνηση ότι έχει αφήσει στο έλεος των προβλημάτων τους, τους Έλληνες αγρότες. Θυμάμαι ότι εδώ στην Κρήτη, όταν οι αγρότες δέχτηκαν τα χημικά στο λιμάνι του Πειραιά, είχε βγει σε αγροτοπεριβαλλοντική εκπομπή της ΚΡΗΤΗ Τ.V (Μάρτιος 2009) και έριχνε κροκοδείλια δάκρυα, αλλά και βολές κατά του τότε υπουργού Σωτήρη Χατζηγάκη, λέγοντας ότι «τα κρητικά προϊόντα είναι τα καλύτερα στον κόσμο και θα έπρεπε η κυβέρνηση να τα προστατεύσει»… Πριν ένα μήνα περίπου, η ίδια πλέον από τη θέση της υπουργού, έλεγε στο κρατικό κανάλι, ότι η κρητική διατροφή είναι παρακλάδι της μεσογειακής, ότι η κρητική διατροφή μπαίνει εμπόδιο στη

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΟ 2ο VIDEO ΝΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΛΕΣΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Βοθρολύματα στην περιοχή Παπαγιάννη του Αγ. Ιωάννη Θεολόγου του Δήμου Μαλεσίνας. Τα βυτιοφόρα χωρίς ίχνος ευθύνης με την ανοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Αστυνομικών Αρχών αδειάζουν τα βοθρολύματα στην περιοχή.

Ερχεται ......

Ερχεται το νέο Video που προκαλεί πραγματικό ΣΟΚ και δείχνει πως με την αδιαφορία ΑΥΤΩΝ που εμείς έχουμε εκλέξει κάποιοι θησαυρίζουν σε βάρος της Υγείας μας και της Φύσης...
Αναμείνατε σε λίγες ώρες....

Κύριε Δήμαρχε Μαλεσίνας, κύριε Διοικητά Α.Τ. Αταλάντης, κύριε Διοικητά Αστυν. Σταθμού Μαλεσίνας

Κύριε Νομάρχα, κυρία Περιφεριάρχη, κύριε Δήμαρχε Μαλεσίνας, κύριε Διοικητά  Α.Τ. Αταλάντης, κύριε Διοικητά Αστυν. Σταθμού Μαλεσίνας, αναλάβετε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τις ευθύνες σας.

Είναι γνωστό σε όλους πια, ότι η ασυδοσία δεν έχει όρια.

Πλήρης αδιαφορία του λιμενικού Λαρύμνας και Αταλάντης

Posted on 3.9.10 by othrysnet.gr
Βλέπει την καταγγελία ο Λιμενάρχης στίς 28 Αυγούστου 2010  (http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/08/blog-post_2808.html )  για την καταπάτηση και τις αιθαίρετες κατασκευές στην περιοχή του Δήμου Μαλεσίνας, μεταξύ της παραλίας Βλυχάδας και παραλίας Λεχούνας,  απο ξενοδοχείο που βρίσκεται μπροστα στην παραλία και έχει βαφτίσει μάλιστα με το όνομα του όπως δείχνει και η φωτογραφία και θορυβείται.
Μετά το σκέφτεται καλύτερα και λέει μάλλον. Που να το βρώ ? θα ψάξω θα βρώ άλλα με λιγότερα σκαλάκια, άλλωστε που να ανέβεις τόσα σκαλιά μέσα στην ζέστη.
Λέμε λοιπόν να τον βοηθήσουμε για να μη ταλαιπωρείται.
Σας δίνουμε λοιπόν κύριε Λιμενάρχα το γεωγραφικές συντεταγμένες να το βάλετε στο GPS+ μην και χαθείτε : Lat= 38.65419 και Lon = 23.23192

Σας παραθέτουμε και μία αεροφωτογραφία η οποία είναι απο τις αεροφωτογραφίες του κτηματολογίου.
Σας δίνουμε και την διεύθυνση http://gis.ktimanet.gr/wms/ktbasemap/default.aspx
Τωρα κύριε Λιμενάρχα θα βρείτε την ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ του ΑΙΓΙΑΛΟΥ ?
Απλά βάλτε τις συντεταγμένες στο GPS+ σας, είναι τόσο απλό και εύκολο θα δείτε.

Αναγνώστης

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΙΑΝΟΥΝ ΕΠ΄ΑΥΤΟΦΩΡΩ !!!!

 Διαβάστε την καταγγελία που έγινε στίς 16/8/2010 ΕΠΩΝΥΝΩΣ από τα μέλη του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ του ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ.
Τους έπιασαν επ΄αυτοφόρω και το κατάγγειλαν. Τι μέτρα έχει πάρει ο Δήμος Μαλεσίνας, το Α.Τ. Αταλάντης, το Δασαρχείο ? Μήπως δεν γνωρίζει ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος ποιοί είναι ?
Να παρέμβει ΑΜΕΣΑ ο κ. Εισαγγελέας πρίν αρρωστήσουμε ?
Διαβάστε λοιπόν την καταγγελία του συλλόγου. Malesina News

ΠΡΟΣ:1. Δ/νση Δημόσιας Υγείας ΝΑΦ
Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής
Και Υγειονομικού Ελέγχου
2..Δήμο Μαλεσίνας
3.Δασαρχείο Αταλάντης
4.Αστυνομικό Τμήμα Αταλάντης
Θέμα: «Απόριψη λυμάτων σε δασική έκταση Δήμου Μαλεσίνας»
Σχετ α)ψηφιακές φωτογραφίες περιοχής
β) σκαρίφημα της περιοχής

Σας ενημερώνουμε ότι μέλη του Συλλόγου μας κατήγγειλαν ότι 8,30πμ της 16-8-2010 καθώς έφευγαν από Θεολόγο προς Αθήνα, παρατήρησαν βυτιοφόρο μεταφοράς λυμάτων χρώματος καφέ, μεσαίου

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΟ VIDEO ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ - ΛΥΜΑΤΑ ΣΤΗ ΜΑΛΕΣΙΝΑ

Συνεπείς στην υπόσχεση που σας δώσαμε και λυπούμαστε που ξεκινάμε απο τα κακώς κείμενα, σας παρουσιάζουμε το 1ο απο τα videos της ΝΤΡΟΠΗΣ με την μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα, στην περιοχή της ευθύνης του Δήμου Μαλεσίνας.
Είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι οι υπεύθυνοι του Δήμου Μαλεσίνας, αλλά και οι δημόσιες υπηρεσίες εθελοτυφλούν.