Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Ο πόνος είναι ίδιος για όλα τα πλάσματα κύριοι !





Την πλήρη απαγόρευση των πειραμάτων
στους κοντινότερους συγγενείς του ανθρώπου, δηλαδή σε πιθήκους γορίλες και χιμπαντζήδες, πρότεινε πρόσφατα η Ε.Ε. Το πρώτο βήμα για την ολοκληρωτική αναδιάρθρωση του καθεστώτος που διέπει τα πειραματόζωα, έγινε. Ας μην σταματήσει όμως εδώ ...; Στις 27 χώρες- μέλη της ΕΕ υπολογίζεται ότι υπάρχουν πάνω από 12 εκατομμύρια ζώα, τα οποία υπόκεινται σε βάναυσα, εξαιρετικά επίπονα και απαράδεκτα πειράματα, κυρίως από φαρμακευτικές εταιρίες και τη βιομηχανία των καλλυντικών.
Τα πιθηκοειδή δεν είναι τα μόνα θύματα της επιστήμης, αφού αποτελούν μόνο το 1% όλων των πειραματόζωων. Σκύλοι, κυρίως της ράτσας Μπίγκλ, γάτες, χοίροι, κουνέλια, ποντίκια και άλλα είδη ζώων, περιμένουν τη δική τους σειρά σε κάποιο πειραματικό εργαστήριο του πλανήτη. Οσον αφορά στα πιθηκοειδή, οι οργανώσεις προστασίας των ζώων έχουν καταγγείλει ότι είναι η κατηγορία των ζώων που υποφέρει τα πιο φρικτά βασανιστήρια.
Λίγο να ψάξει κανείς την ιστοσελίδα της μεγαλύτερης διεθνούς φιλοζωικής οργάνωσης PETA (www.peta.org), και θα καταλάβει γιατί πρέπει -επιτέλους- να σταματήσουν τα πειράματα σε ζώα. Γιατί πρέπει να σταματήσει αυτή η φρίκη! Κάθε χρόνο, εκατομμύρια ζώα πραγματικά υποφέρουν, ικανοποιώντας την ανθρώπινη αυτή διαστροφή που ονομάσαμε «πειράματα στα ζώα». Και υποφέρουν κυριολεκτικά αγόγγυστα, αφού οι βασανιστές τους πρώτα τους έχουν κόψει τις φωνητικές χορδές (!), για να μην τους ενοχλούν τα ουρλιαχτά των ζώων.
Το πιο θλιβερό, όμως, είναι πως τα περισσότερα πειράματα είναι άχρηστα και αναξιόπιστα, συχνά, μάλιστα, η εφαρμογή των αποτελεσμάτων τους στους ανθρώπους αποδεικνύεται επικίνδυνη και σε κάποιες περιπτώσεις θανατηφόρα ...; Η πρόταση νόμου για τα πειραματόζωα που κατατέθηκε από τα κράτη μέλη της ΕΕ, την περασμένη εβδομάδα, θεωρείται εξαιρετικά σημαντική και όπως δήλωσε ο ευρωπαϊκός επίτροπος Περιβάλλοντος, κ. Σταύρος Δήμας, «πρέπει να εγκαταλείψουμε οριστικά τα πειράματα σε ζώα». 

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΙΓΙΝΙΤΗ

Πηγή:protothema