Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Ελεύθερος με όρους για την απάτη στην ΑΤΕ


Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 2.000 ευρώ κρίθηκε χθες μετά την απολογία του με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου κ. Μ. Κωτούλα και της Αντεισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου κ Μαρίας - Σοφίας Βαϊτση ο
κατηγορούμενος για απάτη και υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος πρώην διευθυντής του υποκαταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας Καρπάθου.
Ο κατηγορούμενος καταμηνύθηκε από εκπρόσωπο ομόρρυθμης εταιρείας που ιδρύθηκε το 2007 και δραστηριοποιείται στη κατασκευή και εκμετάλλευση ξενοδοχείων και λοιπών τουριστικών επιχειρήσεων. Η εταιρεία του φέρεται να έλαβε τον Ιανουάριο του 2008 από την τράπεζα βραχυπρόθεσμο δάνειο, ύψους 900.000 ευρώ για να το χρησιμοποιήσει στην κατασκευή ξενοδοχειακής μονάδας στη θέση Λακκί του Δήμου Καρπάθου. Έκτοτε και μέχρι τα τέλη Αυγούστου 2008, η εταιρεία εκταμίευσε εκ του ως άνω δανειακού λογαριασμού το συνολικό ποσό των 700.000 ευρώ.
Σύμφωνα με τη μήνυση την 1η Σεπτεμβρίου 2008, ο μηνυόμενος επικοινώνησε με τον μηνυτή και ζήτησε να τον συναντήσει στην τράπεζα «για την τακτοποίηση εγγράφων σε σχέση με το δάνειο». Ο μηνυτής ισχυρίζεται ότι καλή τη πίστει και χωρίς να ζητήσει διευκρινήσεις, έθεσε την υπογραφή του σε διάφορα έγγραφα όταν του το ζήτησε ο κατηγορούμενος. Την ίδια εβδομάδα ενημέρωσε τον μηνυόμενο ότι προτίθεται άμεσα να αναλάβει το υπόλοιπο του δανείου για την κάλυψη δαπανών του υπό ανέγερση ξενοδοχείου και τότε του απεκάλυψε ότι είχε προβεί σε ανάληψη από τον δανειακό λογαριασμό της εταιρείας, ποσού ιοο.οοο ευρώ, για «προσωπική του χρήση».
Ο μηνυτής υποστηρίζει μάλιστα ότι ο μηνυόμενος του ομολόγησε ότι μεταξύ των εντύπων που του είχε δώσει να υπογράψει, υπήρχε και παραστατικό ανάληψης.
Φέρεται παραπέρα να έσπευσε να τον καθησυχάσει, λέγοντας του ότι, πρόκειται για πρόσκαιρη ταμειακή του διευκόλυνση και ότι θα επιστρέψει άμεσα τα χρήματα αυτά, παραδίδοντας του ταυτόχρονα επιταγή επί της Εθνικής Τραπέζης. Την 6η Νοεμβρίου 2008 η επιταγή, εμφανισθείσα προς πληρωμή, σφραγίσθηκε λόγω μη επαρκούς υπολοίπου.
Ο κατηγορούμενος απολογούμενος αρνήθηκε ως αβάσιμη την μήνυση ισχυριζόμενος ότι ο μηνυτής αλλοίωσε τα πραγματικά περιστατικά της αστικής τους διαφοράς. Υποστήριξε ότι με τον μηνυτή είχε φιλικές σχέσεις και τον μήνα Ιούλιο του 2008 τον παρακάλεσε να του δανείσει 100.000 ευρώ προκειμένου να αντιμετωπίσει ταμιακές ανάγκες των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων στην εταιρεία «ΦΩΚΙΑΣ Α.Ε».
Στις 20 Ιουνίου 2008, όπως ισχυρίστηκε, του παρέδωσε λόγω δανείου το ποσό αυτό το οποίο και κατατέθηκε αυθημερόν σε λογαριασμό της «ΦΩΚΙΑΣ Α.Ε.». Τόνισε δε ότι επέστρεψε το ποσό αυτό τμηματικά προσαυξημένο κατά το ποσό των 500 ευρώ για να καλυφθούν οι σχετικοί τόκοι. Την 1 Σεπτεμβρίου 2008, όπως υποστήριξε, ζήτησε από τον ίδιο να του δανείσει ξανά 100.000 ευρώ μαζί με ποσό 80.000 ευρώ που είχε εξασφαλίσει από έναν άλλο κάτοικο Καρπάθου προειμένου να εμβάσει το συνολικό ποσό σε λογαριασμό της εργολαβικής εταιρείας «HELLENIC HOMES» η οποία είχε αναλάβει την ανέγερση ξενοδοχειακού συγκροτήματος στην Κάρπαθο για λογαριασμό της «ΦΩΚΙΑΣ Α.Ε».
Αρνείται ότι υπέκλεψε την υπογραφή του, υποστηρίζοντας ότι έναντι του δανείου αυτού του επέστρεψε 20.000 ευρώ. Θεωρεί δε ότι τον καταμήνυσε επειδή γνωρίζει ότι αδυνατεί να του επιστρέψει το υπόλοιπο ποσό.
Ως συνήγοροι υπεράσπισης του παρέστησαν οι δικηγόροι κκ Μ. Κουτσούκος και Δέσποινα Κοκκάρη.


Πηγή:dimokratiki.gr