Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Κατάληψη και νέα σύσκεψη για την ΔΟΥ στην Αταλάντη

Για τέταρτη μέρα συνεχίζεται σήμερα η κατάληψη που πραγματοποιούν κάτοικοι και φορείς της Λοκρίδας στο κτήριο όπου στεγάζεται η Δ.Ο.Υ. Αταλάντης προκειμένου να μπλοκάρουν τη μεταφορά της στη Λαμία, ενω σε νέα σύσκεψη καλεί για το Σάββατο 19 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα του Δήμου Λοκρών.




Δημοτική Αρχή, φορείς, επαγγελματίες και κάτοικοι της Λοκρίδας μετά και την άκαρπη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία τους στο υπουργείο Οικονομικών με τον αρμόδιο υφυπουργό κ. Μαυραγάνη, δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και να εξαντλήσουν κάθε περιθώριο για ακύρωση της σχετικής απόφασης. Μάλιστα σε σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε τη χθεσινή μέρα η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα γίνεται αναφορά στο περιεχόμενο της συνάντησης αλλά και στα επιχειρήματα που αναπτύχθηκαν από τον δήμαρχο Λοκρών κ. Νίκο Λιόλιο. Είναι χαρακτηριστικό ότι εκτός από επιχειρήματα που έχουν να κάνουν με την ταλαιπωρία των πολιτών και την απαξίωση της Λοκρίδας γίνεται αναφορά στο
δελτίο Τύπου και στην πρόταση που κατατέθηκε από τον κ. Λιόλιο για προσάρτηση της Δ.Ο.Υ. Αμφίκλειας στην Δ.Ο.Υ. Αταλάντης ώστε να καλυφθεί το κριτήριο των εσόδων.
Παράλληλα θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η μεταφορά των αρχείων αλλά και των υπόλοιπων αντικειμένων της Δ.Ο.Υ.
Αταλάντης στη Λαμία θα έπρεπε σύμφωνα με τον σχεδιασμό να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τη χθεσινή μέρα. Ωστόσο κάτι τέτοιο
δεν έχει συμβεί και σε άλλες περιοχές της χώρας όπου πραγματοποιούνται αντίστοιχες καταλήψεις σε Δ.Ο.Υ., κάτι το οποίο και επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής.
Το όλο θέμα πάντως αλλά και οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών θα τεθούν στη σύσκεψη που προγραμματίζει για τις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου η Συντονιστική Επιτροπή και στην οποία καλεί να συμμετάσχουν εκπρόσωποι των φορέων της περιοχής αλλά και οι βουλευτές του νομού.






                                Πηγή: Εφημ. ΗΜΕΡΑ