Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΟΚΡΩΝ


                                                                ΑΤΑΛΑΝΤΗ  16/01/2012

                                                Δ Ε Λ Τ Ι Ο     Τ Υ Π Ο Υ

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών την Τρίτη 15/1/2013, που προκλήθηκε μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Λοκρών, κ. Νικολάου Λιόλιου, και τη βοήθεια του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Χ. Σταικούρα, για την προώθηση του αιτήματος της μη κατάργησης της ΔΟΥ Αταλάντης.
            Η συνάντηση έγινε  παρουσία του Αναπληρωτή Yπουργού Oικονομικών και βουλευτή του Νομού Φθιώτιδας, κ. Χ. Σταϊκούρα, με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Μαυραγάνη Γεώργιο, το Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Κυριακάκη Β., το  Δημάρχο Λοκρών, κ. Νικολάο Λιόλιο, την συμμετοχή τεχνοκρατών του Υπουργείου, της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, ο πρόεδρος του Επιμελητήριου Φθιώτιδας, Εκπρόσωποι Λογιστών –Φοροτεχνικών, Εμπορικών Συλλόγων και λοιπών  Οργανώσεων
 


 
Ο Δήμαρχος Λοκρών, εξέφρασε την αντίθεσή του, στην απόφαση για την κατάργηση της ΔΟΥ Αταλάντης, σύμφωνα με την οποία προκαλείτε  αγανάκτηση, αναστάτωση και αδικία, γιατί χιλιάδες πολίτες θα αναγκαστούν να μετακινούνται με μεγάλο οικονομικό και κοινωνικό κόστος, προκειμένου να εξυπηρετηθούν.
            Υποστήριξε ότι υπάρχουν αντικειμενικά κριτήρια που στηρίζουν την πρότασή μας για την παραμονή της ΔΟΥ Αταλάντης και την αυτόνομη λειτουργία της. Έκρινε αυτή την απόφαση του Υπουργείου αποσπασματική και ανώφελη, διότι  η περιοχή της Λοκρίδας είναι μεγάλη σε έκταση και ξεπερνά κατά πολύ τα πληθυσμιακά κριτήρια που θέτει το Υπουργείο, λαμβανομένου υπόψη και την γεωγραφική κατανομή του Πληθυσμού. Είμαστε ο δεύτερος μεγαλύτερος Δήμος στην Φθιώτιδα και η Αταλάντη ως έδρα επιβάλετε να έχει υπηρεσίες που έχουν κομβικό ρόλο στην διάρθρωση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου.
Ένα άλλο σημαντικό σημείο που τονίστηκε είναι το ότι η ΔΟΥ Αμφίκλειας θα μπορούσε να υπαχθεί στη ΔΟΥ Αταλάντης, διότι είναι δύο όμοροι Δήμοι που έχουν κοινές υπηρεσίες με έδρα την Αταλάντη, όπως η Πολεοδομία, η Κοινωνική Πρόνοια, τμήμα του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Δασαρχείο. Επίσης αν συνυπολογιστεί  η προσάρτηση των πιο  κοντινών προς εμάς ΔΟΥ, όπως της Αιδηψού και Ιστιαίας, ενισχύεται κατά πολύ η πρότασή μας.
 Αναφέρθηκε επίσης η Απόφαση ΔΣ 21/408/2011 στις 13/10/2011, που είχε ήδη υποβάλλει ο Δήμος στο Υπουργείο, περί διάθεσης κτιρίου, προκειμένου να στεγαστεί η ΔΟΥ, ώστε να λυθεί κι αυτό το τμήμα του λειτουργικού κόστους.
Τέλος, ο Δήμαρχος τόνισε ότι δεν μπορεί να λαμβάνονται αυθαίρετα αποφάσεις από τεχνοκράτες κάτω από τη Δαμόκλεια Σπάθη της ΤΡΟΪΚΑ, χωρίς να έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, οι οποίες θα ανατραπούν διότι θα υπάρξει μεγάλη οικονομική και κοινωνική αντίδραση.
            Προς την ίδια κατεύθυνση έχουν  κινηθεί αυτές τις μέρες  και δεκάδες άλλοι Δήμοι της χώρας (Νάουσας,Πύλου, Κυπαρισσίας ,Λεωνιδίου, Δεσκάτης, Μοίρες ,Τυμπάκι ,Καρύστου, Καλλονής κ.α) αντιδρώντας στο κλείσιμο των τοπικών Δ.Ο.Υ αλλά και στη γενικότερη υποβάθμιση των περιοχών τους.
Κλείνοντας η Επιτροπή αγώνα πρότεινε να πραγματοποιηθεί ενημερωτική σύσκεψη, παρουσία όλων των φορέων αλλά και των βουλευτών του Νομού Φθιώτιδας το Σάββατο 19/1/2013, στις 12.00 π.μ στην αίθουσα του Δήμου Λοκρών στην Αταλάντη.







ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ 
ΔΗΜΟΥ ΛΟΚΡΩΝ