Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΟΔΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΕ ΜΑΛΕΣΙΝΑ ΚΑΙ ΘΕΟΛΟΓΟ


Με το μήνυμα αυτό θέλω να επισημάνω ένα μέρος της αστυνόμευσης στη Μαλεσίνα. Πρόκειται για τον έλεγχο στην κυκλοφορία των οχημάτων στον πρώην Δήμο Μαλεσίνας. Με ενέργειες των προηγούμενων Δημοτικών αρχών έχει δημιουργηθεί στη Μαλεσίνα και στο Θεολόγο ένα πολύ καλό πλαίσιο ρύθμισης της κυκλοφορίας με μονοδρομήσεις όλων των οδών,
 
με τοποθέτηση πινακίδων κυκλοφορίας , με διαγράμμιση των διαβάσεων των πεζών, με προσδιορισμό των θέσεων παρκινγκ σ’ όλους του δρόμους στη Μαλεσίνα και με δημιουργία Δημοτικού παρκινγκ και ρύθμιση του παρκαρίσματος στον παραλιακό δρόμο του Θεολόγου.

Αυτά όλα μέχρι πριν από λίγο καιρό λειτουργούσαν έστω και με κάποια μικροπροβλήματα προσαρμογής στη νέα κατάσταση, δίνοντας την εικόνα μιας ευνομούμενης και τακτοποιημένης πόλης.
Δυστυχώς με το πέρασμα του καιρού και με την παντελή έλλειψη αστυνόμευσης, η κατάσταση γίνεται όλο και περισσότερο χαοτική και επικίνδυνη. Όπου και όπως θέλει ο καθένας παρκάρει ( βλέπε πλατείες), απ’ όπου βολεύει τον καθένα περνάει αδιαφορώντας για τις μονοδρομήσεις και τις πάρα πολλές πινακίδες, τεράστια φορτηγά διασχίζουν την πόλη παρά τις σχετικές απαγορεύσεις , μικρά παιδιά οδηγούν διαφόρων ειδών οχήματα χωρίς τη σχετική άδεια οδήγησης και πολλά άλλα που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την ζωή των κατοίκων της πόλης μας. Όλοι μας έχουμε γίνει μάρτυρες πολλών ατυχημάτων που έχουν συμβεί , ευτυχώς χωρίς ανθρώπινες απώλειες μέχρι τώρα.

Τα ερωτήματα που θέλω να θέσω σε όλους τους εμπλεκόμενους είναι τα εξής:

Πρέπει να θρηνήσουμε θύματα για να γίνει κάτι;
Θέλουμε να έχουμε μια ευνομούμενη πόλη; (Αν δεν το θέλουμε, ας ξηλώσουμε τις πινακίδες)

Είναι τόσο δύσκολο για την Αστυνομία να κάνει κάποιον έλεγχο; ( Ξέρω, δεν υπάρχει δύναμη θα μου πουν. Μια απλή βόλτα να κάνει ένας Αστυνομικός κατά αραιά διαστήματα, θα μας «φρονιμέψει» όλους μας).


ΑΣ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΑ , ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ.