Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

50% κάτω η τιμή της Βρώσιμης Ελιάς.


Σε αναβρασμό βρίσκονται οι ελαιοπαραγωγοί του Νομού Λάρισας αφού η τιμή της βρώσιμης ελιάς κυμαίνεται από 25-80 λεπτά το κιλό, περίπου 50% χαμηλότερη τιμή σε σχέση με πέρυσι και ενώ το κόστος παραγωγής έχει αυξηθεί κατακόρυφα επισημαίνει σε...... ανακοινωσή της η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του Νομού Λάρισας.
Η συντριπτική πλειοψηφία των παραγωγών τονίζει λαμβάνει από 25-37 λεπτά το κιλό ενω την ίδια στιγμή οι καταναλωτές αγοράζουν τις ελιές πανάκριβα με τιμές που ξεκινάνε από 500% αύξηση σε σχέση με την τιμή παραγωγού.
Καταγγέλλουμε αυτή την πολιτική τιμών τονίζει η ΕΟΑΣΝΛ που ουσιαστικά είναι απαγορευτική για τους ελαιοπαραγωγούς να μαζέψουν την σοδειά τους αφού δεν τους εξασφαλίζει ούτε καν την κάλυψη του κόστους παραγωγής.
Καταγγέλλουμε την ασύδοτη αισχροκέρδεια που γίνεται σε βάρος των παραγωγών αλλά και των καταναλωτών.
Παλεύουμε για την καθιέρωση κατώτερης εγγυημένης σε όλα τα αγροτικά προϊόντα ώστε να καλύπτεται το κόστος παραγωγής και να μένει και ένα εισόδημα επιβίωσης για τους αγρότες.
Απαιτούμε από την Κυβέρνηση να καλύψει το χαμένο εισόδημα των ελαιοπαραγωγών και να σταματήσει την αισχροκέρδεια που γίνεται με την τιμή της ελιάς σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.