Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΤΑ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΩΝ ΑΛΙΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΤΙΔΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΛΕΣΙΝΑ


Αναγνώστης μας έστειλε φωτογραφία απο τα 2 κατασχεμένα αυτοκίνητα των αλιέων κατοίκων της Μαλεσίνας που διέφυγαν την σύλληψη και εγκατέλειψαν τα οχήματα τους, μετά απο αιφνιδιαστική επιχείρηση ανδρών του Λιμενικού Σώματος του λιμεναρχείου Χαλκίδας στίς 29/9/2010.

Το Ιστορικό της σύλληψης λαθροαλιέων και της κατάσχεσης οχημάτων.


Ανδρες του Λιμενικού Σώματος μετέβησαν στην περιοχή "Μουρτίτσα" της Μαλεσίνας Φθιώτιδας, μετά από πληροφορίες  στις 10:50 το πρωΐ, , και συνελήφθησαν ένας 78χρονος και ένας 52χρονος οι οποίοι ψάρευαν με εκρηκτικά και συγκεκριμένα με δυναμίτιδα
Μετά από έρευνα των λιμενικών, οι δυο αλιείς βρέθηκαν να κατέχουν 23 τεμάχια δυναμίτιδας καθώς και υλικά (πυροκροτητές και βραδύκαυστα φυτίλια) σχετιζόμενα με την διενέργεια αλιείας με δυναμίτιδα, τα οποία και κατασχέθηκαν.
Κατά την διάρκεια σύλληψης του 72χρονου και του 52χρονου, έγινε αντιληπτή από τα Λιμενικά όργανα δυο ακόμη εκρήξεις από δυναμίτιδα σε παρακείμενο όρμο.
Οι λιμενικοί μετέβησαν στην περιοχή, όπου εντόπισαν έναν άνδρα να μαζεύει ψάρια από την χρήση δυναμίτιδας καθώς και έναν ακόμα άνδρα να βρίσκεται στο ύψωμα από το όποιο έγινε η χρήση των εκρηκτικών.
Οι δύο άγνωστοι άνδρες μόλις είδαν τους λιμενικούς τράπηκαν σε φυγή και λόγω του ιδιαίτερα δύσβατου και βραχώδους της περιοχής, δεν μπόρεσαν να συλληφθούν .

Στο χώρο της διενέργειας παράνομης αλιείας, εντοπίστηκαν 2 αυτοκίνητα, στα οποία βρέθηκαν 17 τεμάχια δυναμίτιδας και σχετικά υλικά (πυροκροτητές και βραδύκαυστα φυτίλια) καθώς και 10 κιλά ψαριών τα οποία και κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες προσήχθησαν ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Λαμίας για τις νόμιμες διαδικασίες στα πλαίσια του αυτοφώρου. Τα 2 οχήματα κατασχέθηκαν απο τη Λιμενική Αρχή και φυλλάσονται.

Αυτό το "είδος ψαρέματος" στην περιοχή, αποτελεί "κοινό μυστικό"
πρίν 2 χρόνια είχε σκοτωθεί απο ρίψη δυναμίτιδας κολυμβητής στη περιοχή της Μαλεσίνας.