Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ

Ενας φίλος αναγνώστης κάτοικος της περιοχης μας έστειλε το σχόλιο του σχετικά με τα ιχθυοτροφεία. Το δημοσιεύουμε όπως το λάβαμε :

ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΔΕ ΜΑΣ ΑΝΉΚΕΙ. ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΔΑΝΕΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ
Με αφορμή την επιστολή της 11ης Οκτωβρίου 2010 του Συλλόγου για την προστασία του περιβάλλοντος από το Θεολόγο Μαλεσίνας, θα ήθελα να σας εκφράσω κάποιες σκέψεις μου:
1. Η καταστροφή που προκαλούν στο περιβάλλον τα ιχθυοτροφεία που λειτουργούν σε κλειστούς κόλπους είναι δεδομένη. Αρκεί κάποιος να θυμηθεί σε τι κατάσταση ήταν πριν από λίγα χρόνια ο κόλπος του Θεολόγου - Βίβου και οι περιοχές της Τραγάνας και της Αταλάντης. Παντού βρώμα, σκουπίδια, απορρίμματα, γλίτσα, πρασινάδες κ.α. Σήμερα εμφανώς τα πράγματα είναι καλύτερα. Αυτό δε μας διδάσκει τίποτα;

2. Η εξουσία στο νομό Φθιώτιδας έχει μάθει να κλείνει τα μάτια τα αυτιά και ...τη μύτη. Το ίδιο και οι τοπικοί Δήμαρχοι. Βλέπετε η δύναμη των επιχειρηματιών του χώρου αυτού είναι μεγαλύτερη από το σύνολο των ψήφων των κατοίκων του Νομού και του καθενός Δήμου χωριστά. Είναι χαρακτηριστική η πληθώρα των φορέων και των Συλλόγων που διαμαρτύρονται. Η δύναμή τους πρέπει να γίνει φωτιά και να κάψει τις ελπίδες για εκλογή των υποψήφιων Δημάρχων των νέων Δήμων. Ας το λάβουν σοβαρά υπόψη τους. Να δεσμευτούν ανοιχτά στις ομιλίες τους για την προστασία του περιβάλλοντος της περιοχής μας και να υιοθετήσουν την πρόταση του Συλλόγου για μεταφορά των ιχθυοτροφείων σε περιοχές που αντέχουν λόγω της ανανέωσης των νερών.
3. Η πίεση αυτή να ανεβεί και σε ανώτερο επίπεδο, αυτό της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, και η περιοχή μας να εξαιρεθεί από το Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο για τις ιχθυοκαλλιέργειες.
Όλοι πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τη δύναμη που έχουμε για λίγες μέρες ακόμα (τη δύναμη της ψήφου)για να μπορούμε να κοιτάμε στα μάτια τα παιδιά μας.
ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΔΕ ΜΑΣ ΑΝΉΚΕΙ. ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΔΑΝΕΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.