Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Στο βασίλειο των τυφλών...

Παρατηρώντας όλη αυτή την αναμπουμπούλα που έχει προκύψει με την απαγόρευση του καπνίσματος στα μαγαζιά και στους κλειστούς δημόσιους χώρους, προσπαθώ να θυμηθώ κάτι παρόμοιο στα χρονικά της ζωής μου εν Ελλάδι και δεν βρίσκω κάτι. Αναφέρομαι στο γεγονός ότι ποτέ ΤΟΣΟΙ πολλοί άνθρωποι, δεν κατάφεραν μέσα σε ΤΟΣΟ λίγο χρόνο, να μας φλομώσουν με ΤΟΣΕΣ πολλές μαλακίες. Και φυσικά η αναφορά πάει σε ιδιοκτήτες καφέ-μπαρ και μία μερίδα «θιγμένων» καπνιστών.

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Νέα προειδοποιητική επιστολή της Κομισιόν για τις παράνομες χωματερές Απειλούνται τσουχτερά πρόστιμα

 
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε εκ νέου την Ελλάδα να υλοποιήσει την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, σχετικά με τις παράνομες χωματερές, οι οποίες εξακολουθούν να λειτουργούν στην Ελλάδα κατά παράβαση της κοινοτικής νομοθεσίας για τα απόβλητα.

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή 31/10

Στις 04:00 τα ξημερώματα της Κυριακής, οι δείκτες του ρολογιού θα πρέπει να γυρίσουν μία ώρα πίσω και να δείξουν και πάλι 03:00.
Στόχος της αλλαγής της ώρας είναι η εξοικονόμηση ενέργειας, μιας και συνολικά κατά τους επτά μήνες τηςθερινής ώρας εξοικονομούμε 210 ώρες ηλεκτρικής ενέργειας εκμεταλλευόμενοι το φυσικό φως.

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

1 δισ. ευρώ στους λογαριασμούς των αγροτών

Μέχρι το τέλος της αυριανής ημέρας θα έχει ολοκλήρωθεί η πίστωση µε περίπου 1 δισ. ευρώ των λογαριασµών 720.000 δικαιούχων αγροτών της ενιαίας ενίσχυσης. Τα χρήματα αυτά αφορούν το 50% του ποσού της φετινής κοινοτικής επιδότησης,

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Όργιο βίας στα ελληνικά σχολεία

Στο εξωτερικό έχει γίνει γνωστό ως Bullying και ο ορισμός είναι σαφής: "Μορφή παρενόχλησης και πράξη επαναλαμβανόμενης επιθετικής συμπεριφοράς με σκοπό τη βλάβη φυσική ή ψυχολογική σε άλλο άνθρωπο και αποσκοπεί στην επιβολή της κυριαρχίας του ισχυρότερου" και αφορά τα σχολεία και τη συμπεριφορά των μαθητών, όπου παρατηρήθηκε με προσοχή τα τελευταία χρόνια και απασχόλησε τους ειδικούς.

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Μια διαδικασία, που κατά τα άλλα ήταν άψογη.

γράφει ο  Αγγελος  Αγγελίδης
Αρκετά και από πολλούς παιδεύτηκε το θέμα του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ.  Πολύ μελάνι χύθηκε για την υπόθεση αυτή που χαρακτηρίστηκε μέχρι και ¨νέο φρούτο¨ άγνωστης προέλευσης και πολύ περισσότερο άγνωστης σκοπιμότητας.  Όλα αυτά είχαν την αξία  τους να γράφονται, να μεταδίδονται και να καλλιεργούνται σε μια εποχή που ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ήταν ακόμη Προσχέδιο ή Σχέδιο Νόμου.
 Σήμερα όμως ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ είναι Νόμος του Κράτους και οφείλουμε όλοι οι εμφορούμενοι από δημοκρατικά αισθήματα και συναισθήματα να σεβαστούμε και να βοηθήσουμε στην καλύτερη εφαρμογή του νέου Νόμου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στην συντριπτική πλειοψηφία και χωρίς καμιά αμφιβολία ο Ελληνικός λαός είναι Δημοκρατικός λαός. Είναι φιλήσυχος, ειρηνικός, υπομονετικός, ελαστικός, ανεκτικός. 

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΟΚΡΩΝ"



ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΟΚΡΩΝ"
υποψηφιος ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΟΥΛΤΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΠΑΥΛΟΥ


ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟΛΟΓΟ???


           Σε τροχιά Τουριστικής Ανάπτυξης η παραλία του Θεολόγου
Είναι πλέον βέβαιο ότι ο απερχόμενος Δήμαρχος Μαλεσίνας θα πρέπει τιμηθεί για τις παρασχεθείσες υπηρεσίες του  στον  Ελληνικό λαό.
Μετά από προσπάθειες που κατέβαλε εδώ και 4 χρόνια είναι βέβαιο ότι οι παραλίες του Θεολόγου και της

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Διέρρηξαν ΑΤΜ στο λιμάνι της Αρκίτσαs.


Ένας οδηγός νταλίκας που περίμενε το ferryboat στο λιμάνι της Αρκίτσας για να περάσει νωρίς το πρωί απέναντι στην Αιδηψό αντιλήφθηκε τους δράστες και ειδοποίησε το λιμενικό.

Ήταν περίπου 2.30 τα ξημερώματα και ο οδηγός που κοιμόταν στη νταλίκα, άκξουσε περίεργους θορύβους. Λίγα μέτρα πιο πέρα κάποιοι είχαν βάλει στόχο τα χρήματα που περιείχε το ΑΤΜ στο λιμάνι της Αρκίτσας.

Σε τροχιά Τουριστικής Ανάπτυξης η παραλία του Θεολόγου

Περισσότερα σε λιγο ..........

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι στον Δήμο ΛΟΚΡΩΝ στην Φθιώτιδα. ΔΗΜΟΣ ΛΟΚΡΩΝ Αταλάντη,Μαλεσίνα,Μαρτίνο,Λιβανάτες και οι κοινοτητες: Αρκιτσα,Τραγάνα,Έξαρχος,Καλαποδι,Λαρυμνα, Κυρτωνη,Θεολογος,Κυπαρισσι,Προσκυνας,Μεγαπλατανος,Γολεμι, Μαζι.

Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ "ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΛΟKΡΩΝ" το ψηφοδελτιο του Ν. ΛΙΟΛΙΟΥ






ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ "ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΛΟΚΡΩΝ"
ΛΙΟΛΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ υποψηφιος ΔΗΜΑΡΧΟΣ


ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Συνδυασμός ΝΔ, «ΝΕΑ ΛΟΚΡΙΔΑ» , το ψηφοδελτιο του ΣΤΑΘΗ ΑΓΓΕΛΟΥΣΗ


Συνδυασμός:
«ΝΕΑ ΛΟΚΡΙΔΑ»


Υποψήφιος Δήμαρχος:Ευστάθιος ΑΓΓΕΛΟΥΣΗΣ του Αθανασίου

Συνδυασμός¨ΚΚΕ,"ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ" ψηφοδελτιο του Γ. ΡΟΥΣΣΗ



ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ "ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ"
ΡΟΥΣΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΚΩΝ/ΝΟΥ υποψηφιος ΔΗΜΑΡΧΟΣ


ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Ερχονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία κατά το επόμενο τριήμερο (απο την Κυριακή έως και την Τρίτη) προβλέπεται επιδείνωση του καιρού με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες.
                                                         

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Μια ληστεία στο Θεολόγο.

Σάββατο, 16 Οκτώβριος 2010
Τα ξημερώματα μεταξύ 2:00' και 5.00' άγνωστοι δράστες μπήκαν σε εξοχικό σπίτι στον οικισμό ΟΣΜΑΕΣ στο Θεολόγο, την ώρα που μέσα κοιμόντουσαν οι ιδιοκτήτες.
Χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, πήραν κοσμήματα, 2 υπολογιστές και αφού πήραν τα κλειδιά, έφυγαν με το αυτοκίνητο των ιδιοκτητών μάρκας skoda.

Πηγη: Reporter

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ: ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΑΣΚΟΙ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ

Οι Οικολόγοι Πράσινοι καλούν την υπουργό Περιβάλλοντος να απορρίψει τις επικίνδυνες προτάσεις της Κομισιόν, στο σημερινό Συμβούλιο Υπουργών Περιβάλλοντος.
Έκκληση για νέο ευρωπαϊκό μορατόριουμ στις εγκρίσεις και καλλιέργεια μεταλλαγμένων

Συνεδριάζει σήμερα, στο Λουξεμβούργο το Συμβούλιο Υπουργών Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να αποφανθεί για την πρόταση της Κομισιόν που απλοποιεί τις εγκρίσεις νέων μεταλλαγμένων ποικιλιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο, παρέχοντας παράλληλα στις εθνικές κυβερνήσεις κάθε χώρας την ευχέρεια να αποφασίζουν αν οι ποικιλίες αυτές θα καλλιεργηθούν στο έδαφός τους.

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας με θέμα:‘’ Η Λαμία που αγαπάμε, η Λαμία που μας πληγώνει …’’

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λαμίας
σας προσκαλεί  το Σάββατο 16 Οκτωβρίου και ώρα 19.00
   στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας  με θέμα:

                     Η Λαμία που αγαπάμε,  
                       η Λαμία που μας πληγώνει …’’
 

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2008 Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ

 ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2008

13 Οκτωβρίου 2008 στην Κάρπαθο συλλαμβάνεται ο Α.Τ, διευθυντής της Αγροτικής Τράπεζας στην Κάρπαθο και οδηγείται στις φυλακές, αρχικά για υπεξαίρεση 5,9 εκατομμυρίων ευρώ.
Είναι η αρχή για να αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι από ένα διεθνές κύκλωμα που ξέπλενε χρήματα, μέσω Εικονικών αγοραπωλησιών ακινήτων στα Δωδεκάνησα αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Σήμερα η μεγάλη αυτή απάτη είναι στο στάδιο της κύριας ανάκρισης.

ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ 150.000 ΣΠΙΤΙΑ...


Σκηνικό «κατάρρευσης» εμφανίζουν η οικοδομή και η αγορά ακινήτων, παρά το γεγονός ότι το φθινόπωρο παραδοσιακά γίνονται οι περισσότερες αγοραπωλησίες. Ολα τα στοιχεία επιβεβαιώνουν το κραχ ή, κατ’ άλλους, το σπάσιμο της «φούσκας» στην κτηματαγορά.Περισσότερα...
από 150.000 σπίτια είναι απούλητα για 4 χρόνια σε όλη την Ελλάδα, η οικοδομική δραστηριότητα τον Ιούλιο υποχώρησε κατά 30,5% στην επιφάνεια με πτώση - ρεκόρ 47,6% στην Αττική, 950-1.000 οικοδομικές επιχειρήσεις έχουν βάλει λουκέτο από την αρχή του χρόνου, ενώ έχουν χάσει τη δουλειά τους περί τους 100.000 εργαζομένους και βρίσκονται στο «κόκκινο» άλλοι 300.000 οικοδόμοι. Μέσα σε μία πενταετία η οικοδομική δραστηριότητα υποχώρησε κατά 80%, ενώ μόνο φέτος οι επενδύσεις σε νέες

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ

Ενας φίλος αναγνώστης κάτοικος της περιοχης μας έστειλε το σχόλιο του σχετικά με τα ιχθυοτροφεία. Το δημοσιεύουμε όπως το λάβαμε :

ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΔΕ ΜΑΣ ΑΝΉΚΕΙ. ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΔΑΝΕΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ
Με αφορμή την επιστολή της 11ης Οκτωβρίου 2010 του Συλλόγου για την προστασία του περιβάλλοντος από το Θεολόγο Μαλεσίνας, θα ήθελα να σας εκφράσω κάποιες σκέψεις μου:

Μυρίζει καταιγίδα σε Δημόσια Υπηρεσία της Αταλάντης. Μόλις μάθουμε νεώτερα θα σας ενημερώσουμε.....

ΘΑ ΜΑΤΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ....ΑΠΟ 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Σε αδιέξοδο θα φτάσουν οι δήμοι τα προσεχή χρόνια. Η οικονομική τους κατάσταση δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας. Η εφαρμογή του Καλλικράτη θα επιφέρει μεγάλη μείωση των εσόδων τους. Ποια είναι η λύση…; Περιστολή των δαπανών, εντατικότερος έλεγχος για την είσπραξη των εσόδων τους και αξιοποίηση των ευρωπαικών προγραμμάτων.

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Ανοιχτή επιστολή προς τους υποψηφίους δημάρχους του Δήμου Λοκρών για το θέμα των ιχθυοκαλλιεργειών


Κύριοι
Κατ` αρχήν σας ευχόμαστε Καλή Επιτυχία στις εκλογές του Νοεμβρίου 2010.
Στη συνέχεια θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή μας (Κόλπος Θεολόγου-Αταλάντης-Λιβανατών) εδώ και μια 20ετία καθώς μαστίζεται από τα ιχθυοτροφεία, η ρύπανση από τη λειτουργία των οποίων δυναμιτίζει τη μοναδική δυνατότητα και ελπίδα για Τουριστική Ανάπτυξη.

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΕΝ-ΛΑΔΙ


                             ΜΗΔΕΝΙΚΗ Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΔΟΜΗ ΣΤΟ ΘΕΟΛΟΓΟ


ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΟΙ ΝΟΜΙΜΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ  ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ  ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
                                                                         
ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

Το ψαροχώρι του Αγ. Ιωάννη Θεολόγου στη Μαλεσίνα Φθιώτιδας, απο τη δεκαετία του 1970 το τίμησε με την εθνική μας στάρ Αλίκη Βουγιουκλάκη και έγινε γνωστό σε όλη την Ελλάδα.
Απο τότε απέκτησαν κατοικίες πολλοί γνωστοί ηθοποιοί και τραγουδιστές, όπως η Μιμή Ντενίση, ο Θεόφιλος Βανδώρος, Ο Τόλης Βοσκόπουλος και πολλοί άλλοι.
Στο Θεολόγο πάρα πολλές φορές ήρθαν δημοσιογράφοι και ρεπόρτερ φωτογραφίζοντας τους ηθοποιούς.
Ολα αυτά τα χρόνια ο Θεολόγο απέκτησε άναρχη τουριστική υποδομή.

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Η εγκατάλειψη της καθαριότητας στη παραλία του Θεολόγου.

Πόσες ημέρες άραγε πρέπει να περάσουν για να ευαισθητοποιηθεί ο κ. Δήμαρχος Μαλεσίνας, και οι κ. υπεύθυνοι στο Δήμο και να καθαρίσουν τη περιοχή στη παραλία του Αγ. Ιωάννη Θεολόγου της Μαλεσίνας.
Ελεος κύριοι, θέτετε σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών του Θεολόγου.

Τι κανει το Ψοφιο Πρόβατο στην Παραλία του Αγ. Ιωάννη Θεολόγου, καθάρισε ο Δήμος ? Σε λίγο .....

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΤΑ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΩΝ ΑΛΙΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΤΙΔΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΛΕΣΙΝΑ


Αναγνώστης μας έστειλε φωτογραφία απο τα 2 κατασχεμένα αυτοκίνητα των αλιέων κατοίκων της Μαλεσίνας που διέφυγαν την σύλληψη και εγκατέλειψαν τα οχήματα τους, μετά απο αιφνιδιαστική επιχείρηση ανδρών του Λιμενικού Σώματος του λιμεναρχείου Χαλκίδας στίς 29/9/2010.

Το Ιστορικό της σύλληψης λαθροαλιέων και της κατάσχεσης οχημάτων.

ΤΙ ΚΟΙΝΟ ΕΧΟΥΝ Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΑΤΗ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΡΠΑΘΟΥ, ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΗΣ ΔΟΥ ΚΑΡΠΑΘΟΥ, ΜΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΛΟΚΡΙΔΑΣ, ΜΕ ΑΚΙΝΗΤΑ, ΣΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ, ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΑΤΟΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΟΚΡΙΔΑ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ?


Βαρύτατες κατηγορίες κατά 4 γνωστών προσώπων

Ποινικές διώξεις κατά παντός υπευθύνου, που εντοπίζονται βάσει των ανωμοτί καταθέσεων που ελήφθησαν σε 4 πρόσωπα εκ των οποίων ο ένας υπηρετεί σε περίοπτη δημόσια θέση του Υπουργείου Οικονομικών, για τα αδικήματα της παθητικής και ενεργητικής δωροδοκίας, της παράβασης του άρθρου 93 παρ. 1α και παρ. 2 του Ν. 2238/94, της παράβασης του άρθρου 17 παρ. 1 του Ν. 2523/97, της τοκογλυφίας κατά συρροή, κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια και της νομιμοποίησης εσόδων από

«Κλειστά στόματα» για τη σχολική βία

Ενας στους έξι μαθητές δηλώνει ότι έχει υποστεί κάποιας μορφής σωματική ή λεκτική βία, ωστόσο, όπως λένε οι ειδικοί, το φαινόμενο μπορεί να είναι πιο εκτεταμένο καθώς αποτελεί θέμα ταμπού και τα παιδιά φοβούνται να μιλήσουν

Θέμα ταμπού παραμένει για τα παιδιά και τους εφήβους ο σχολικός εκφοβισμός, πιο γνωστός ως bullying, παρά το γεγονός ότι ένας στους έξι μαθητές δηλώνει ότι έχει υποστεί κάποιας μορφής σωματική ή λεκτική βία κατά τη διάρκεια της σχολικής ζωής του.

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση Όνομα:  assets_LARGE_t_420_30813536.JPG Εμφανίσεις:  1 Μέγεθος:  308,0 KB 

Οι έρευνες για τον σχολικό εκφοβισμό στην Ελλάδα βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο, αλλά τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι τα θύματά του ανέρχονται στο 14,7% του μαθητικού πληθυσμού της χώρας, ενώ το 6% των μαθητών αυτοπροσδιορίζονται ως θύτες.

Αυτά τα ποσοστά δείχνουν, σε σχέση με τη διεθνή εμπειρία, ότι οι Ελληνες μαθητές έχουν πολύ καλύτερη συμπεριφορά σε σχέση με συνομηλίκους τους από άλλες χώρες. Στην Αγγλία, για παράδειγμα, το ποσοστό των μαθητών που δηλώνει ότι έχει πέσει θύμα σχολικής βίας πλησιάζει το 30%.

Ισχυρές καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας


Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους έντονες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στις κορυφές των βουνών της Θεσσαλίας και της Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ - ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

Άρθρο 92

Αποζημίωση αιρετών

1. Οι δήμαρχοι, οι αντιδήμαρχοι και οι πρόεδροι δημοτικών συμβουλίων, λαμβάνουν
αντιμισθία η οποία καταβάλλεται από τον δήμο.
2. Η αντιμισθία των δημάρχων σε δήμους με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων είναι ισόποση με το σύνολο των πάσης φύσεως αποδοχών του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου (6.000 ευρώ), των δημάρχων των δήμων με πληθυσμό από 20.000 έως 100.000 κατοίκους είναι ισόποση με το 80% των ανωτέρω αποδοχών και των δημάρχων των δήμων με πληθυσμό κάτω των 20.000 κατοίκων είναι ισόποση με το 60% των ανωτέρω αποδοχών.

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

ΓΙΑΤΙ ΒΑΖΕΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΛΕΣΙΝΑΣ‏



Το ψάξαμε και βρήκαμε ότι ένα απορριματοφόρο κοστίζει περίπου 150.000 Ευρώ.
Κοιτάξτε τώρα πως προμηθεύτηκε ο Δήμος Μεσολογγίου τα απορριματοφόρα του.
Δείτε και το τιμολόγιο να το πιστέψετε.
Εχουμε και λέμε λοιπόν.

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

ΒΡΗΚΕ ΤΗ ΛΥΣΗ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΛΕΣΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΨΟΦΙΟ ΤΡΑΓΟ

Τελικά αδικούνται ο αρμόδιοι στον Δήμο Μαλεσίνας για τις λύσεις που βρίσκουν.
Κανείς δεν το σκέφτηκε.....
Εστειλαν μιά μπολντόζα να το πάρει, αλλά από ότι μάθαμε μόνο εμετό δεν έκανε ο οδηγός της.
Και να η λύση βρέθηκε.
Μετέφεραν χώμα απο αλλη περιοχή και το σκεπάσαν εκεί που ήταν δίπλα στα σκουπίδια.
Λές και οι αλεπούδες και τα σκυλιά απο την πείνα τους δεν θα σκάψουν να το βρούνε ...
Φοβερή ιδέα .... αν δεν έχεις σαν πρώτη προτεραιότητα την υγεία των δημοτών σου.

ΣΗΡΙΑΛ ΤΟΥ ΨΟΦΙΟΥ ΤΡΑΓΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΘΕΟΛΟΓΟΥ

  ΣΗΡΙΑΛ ΤΟΥ ΨΟΦΙΟΥ ΤΡΑΓΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΘΕΟΛΟΓΟΥ
Το ακούσαμε και αυτό :
Τα σκουπίδια και τα κλαδέματα τα πετάνε οι αθηναίοι του ΟΣΜΑΕΣ και μπορεί το αρνί να το είχε αθηναίος και να το πέταξε .... έτσι είπε το διαβάσατε ?
Λές εκεί το αρνί στην Αθήνα χρόνια ξενιτεμένο να είχε κανει και περιουσία ?
Ζεί στον κόσμο του.... Ενδιαφέρον για την υγεία ΜΗΔΕΝ.

Μόνο ο κ. Εισαγγελέας θα τον συνεφέρει.

Θα σας έχουμε ενημέρωση πως αντιμετώπισε το πρόβλημα του ψόφιου τράγου ο Δήμος Μαλεσίνας.

Σε λίγο ........

ΣΤΑΝΕΣ ΜΕ ΖΩΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΕ ΜΑΛΕΣΙΝΑ ΚΑΙ ΘΕΟΛΟΓΟ

Το ψόφιο πρόβατο που βρέθηκε πεταμένο στα σκουπίδια στη παραλία Θεολόγου είναι η σταγίνα που ξεχύλησε το ποτήρι.
Δεν ειναι τυχαίο. Χρόνια τώρα κοινό μυστικό, σε όλους, αλλά και στο Δήμο και τον Αστυνομικό Σταθμό και τις Υγειονομικές Υπηρεσίες είναι οι στάνες με πρόβατα, γελάδια και ότι άλλο μπορεί να σκεφτεί το μυαλό σας ανάμεσα στα σπίτια, μεσα στο σχέδιο πόλεως, δίπλα στίς κουζίνες  και τα παράθυρα μας.
Αλλά ποιός τολμάει να μιλήσει κινδυνεύει απο τις καραμπίνες που θα βγούν. Μόνο ο Εισαγγελέας Λαμίας μπορεί να μας σώσει.

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΗΡΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟ ΘΕΟΛΟΓΟ ΑΠΟ ΤΗ ΖΟΥΓΚΛΑ ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=178353&cid=4
Σωροί σκουπιδιών και κουφάρια ζώων συνθέτουν» το σκηνικό στον παραλιακό δρόμο του Θεολόγου, «χάρη» στην κακή διαχείριση από πλευράς εργολάβου που έχει αναλάβει την συγκομιδή των απορριμμάτων, αλλά και την αδιαφορία του ίδιου του δήμου.

Τι ωραίο που είναι το Διαδίκτυο…

Μέσα στο διαδίκτυο, μπορείς να βρεις ότι γουστάρεις. Μπορείς να βρεις ΦΕΚ, Γνωμοδοτήσεις από Νομικό Συμβούλιο του Κράτος, Φωτογραφείς, Βίντεο και Ηχητικά Αποσπάσματα, ότι πραγματικά γουστάρεις, εφόσον έχεις όρεξη και γνώση που να κοιτάξεις.

Την Δευτέρα θα πέσει το Γέλιο της Αρκούδας. . .

Εδώ τίποτε δεν γράφετε τυχαίο και πάντα με αποδείξεις. . . .


ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΣΤΟ ΘΕΟΛΟΓΟ ΜΑΛΕΣΙΝΑΣ




Σοβαρός κίνδυνος για την δημόσια υγεία είναι πλέον ορατός απο την πλημελλή συλλογή σκουπιδιών απο τον εργολάβο του Δήμου Μαλεσίνας, αλλά και απο την αδιαφορία του ίδιου του Δήμου.
Μετά απο καταγγελία εντοπίστηκε στα σκουπίδια που βρίσκονται ΚΑΚΩΣ δίπλα στην παραλία που κάνει μπάνιο ο κόσμος, ΨΟΨΙΟ ΠΡΟΒΑΤΟ σε αποσύνθεση που πέταξε ασυνήδητος κτηνοτρόφος στα σκουπίδια.

Απειλεί να σταματήσει την συλλογή των σκουπιδιών και το πρόγραμμα ανακύκλωσης σε όλη την Λοκρίδα ο ΦοΔΣΑ Λοκρίδας

Απειλεί να σταματήσει την συλλογή των σκουπιδιών σε όλη την Λοκρίδα και το πρόγραμμα ανακύκλωσης ο "Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Λοκρίδας" επειδή οι Δήμοι δεν πληρώνουν τα χρήματα της συμμετοχής τους.

Πρόκειται για το πρόγραμμα ανακύκλωσης το οποίο εφαρμόζεται στην περιοχή με ευθύνη του ΦοΔΣΑ Λοκρίδας αλλά μέχρι σήμερα 5 δήμοι δεν έχουν πληρώσει παρά το γεγονός ότι από το πρόσφατο παρελθόν υπάρχουν ενοχλήσεις για την καταβολή των χρημάτων.

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

ΦΥΛΑΚΙΣΗ, ΛΟΥΚΕΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΥΡΩ!



Με ποινή φυλάκισης απειλούνται οι φοροφυγάδες ακόμα και για μη έκδοση αποδείξεων ή απόκρυψη έστω και ενός ευρώ φόρου. Η κυβέρνηση δείχνει το πιο σκληρό της πρόσωπο, καθώς μέσω της πάταξης της φοροδιαφυγής προσδοκά να φέρει έσοδα στα δημόσια Ταμεία. Ποινές...
φυλάκισης και εξπρές κλείσιμο επιχειρήσεων αντιμετωπίζουν όσοι επιμένουν να φοροδιαφεύγουν, ενώ καθιερώνεται ένα ιδιόμορφο «πόθεν έσχες», καθώς οι φορολογούμενοι πρέπει να αποδεικνύουν πώς αύξησαν την περιουσία τους. Οι αυστηρότερες ποινές έναντι των φοροφυγάδων εντάσσονται στο

ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ...

Την προσεχή εβδομάδα αναμένεται να εγκριθεί η τελική εισήγηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για τα τιμολόγια της ΔΕΗ. Θα ακολουθήσει η απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος για το ζήτημα. Η ΔΕΗ έχει ζητήσει σημαντικές ανατιμήσεις, ώστε οι τελικές χρεώσεις...
να αντανακλούν το κόστος παραγωγής. Σύμφωνα με πηγές που

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

50% κάτω η τιμή της Βρώσιμης Ελιάς.


Σε αναβρασμό βρίσκονται οι ελαιοπαραγωγοί του Νομού Λάρισας αφού η τιμή της βρώσιμης ελιάς κυμαίνεται από 25-80 λεπτά το κιλό, περίπου 50% χαμηλότερη τιμή σε σχέση με πέρυσι και ενώ το κόστος παραγωγής έχει αυξηθεί κατακόρυφα επισημαίνει σε...... ανακοινωσή της η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του Νομού Λάρισας.
Η συντριπτική πλειοψηφία των παραγωγών τονίζει λαμβάνει από 25-37 λεπτά το κιλό ενω την ίδια στιγμή οι καταναλωτές αγοράζουν τις ελιές πανάκριβα με τιμές που ξεκινάνε από 500% αύξηση σε σχέση με την τιμή παραγωγού.

Γνωστοποίηση της τιμής ελαιολάδου ελαιοκομικού έτους 2010 - 2011


ΠΟΛ 1116 27.07.2010 Γνωστοποίηση της τιμής ελαιολάδου ελαιοκομικού έτους 2010 - 2011, για την εφαρμογή των διατάξεων της εισφοράς δακοκτονίας κλπ.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ                                             Αθήνα, 29 Ιουλίου 2010
    ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ
    & ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ                                                            ΠΟΛ. 1116
    ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ
    Δ/ΝΣΗ ΤΕΛΩΝ & ΕΙΔΙΚΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΩΝ                                           ΠΡΟΣ: Π.Δ.
    ΤΜΗΜΑ Α΄
    Ταχ.Δ/νση : Σίνα 2- 4
    Ταχ.Κωδ. : 10672 ΑΘΗΝΑ
    Πληροφορίες:Α. ΔΙΑΚΟΥΜΗ
    Τηλέφωνο : 2103642922
    FAX : 2103642251

    ΘΕΜΑ : "Γνωστοποίηση της τιμής ελαιολάδου ελαιοκομικού έτους 2010 - 2011, για την εφαρμογή των διατάξεων της εισφοράς δακοκτονίας".

Η αγορά λαδιού είναι μια στην Ελλάδα

Απλήρωτοι ακόμη εκατοντάδες παραγωγοί του νομού



Ακάλυπτες επιταγές στην αγορά από εμπόρους και οργανώσεις

“Βαριά κανόνια” αναμένεται να “ακουστούν” στην αγορά του ελαιόλαδου της Κρήτης από επιχειρήσεις εμπορίας του προϊόντος και ελαιουργούς που αδυνατούν πλέον να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους.

Ήδη ορισμένες επιχειρήσεις έχουν δώσει ακάλυπτες επιταγές σε ελαιοπαραγωγούς, ενώ αρκετοί είναι οι ελαιουργοί που αλλάζουν τους αριθμούς των κινητών τους, ακριβώς επειδή οφείλουν υψηλά ποσά.

Το πρόβλημα είναι μεγάλο και οι προβλέψεις ενόψει της νέας παραγωγικής περιόδου δυσοίωνες.