Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Διαστάσεις προσλαμβάνει η υπόθεση με το «ξέπλυμα»

Και νέα διάσταση προσέλαβε η έρευνα που διενεργείται τοπικά από τη δικαιοσύνη για την πολύκροτη υπόθεση του ξεπλύματος μαύρου χρήματος με φερόμενους ως εμπλεκόμενους κατοίκους της Ρόδου και της Καρπάθου.
Με Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου η ογκώδης δικογραφία που έχει σχηματιστεί

Το top 10 της κακοδιαχείρισης


Οξύνθηκε η προβληματική σχέση πολίτη-κράτους
Οξύνθηκε η προβληματική σχέση μεταξύ πολίτη και κράτους σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης του Συνηγόρου του Πολίτη .........

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Στη Μαλεσίνα χτύπησε η σπείρα που "γδύνει" τις βάρκες


Πήραν τις εξωλέμβιες και τις άφησαν ξυλάρμενες


Αν και 3 Ρουμάνοι, που είχαν ρημάξει τις μηχανές από βάρκες και σκάφη σε παραλίες της Φωκίδας, έπεσαν στα χέρια του Λιμενικού και της Αστυνομίας στο Γαλαξίδι, το "γδύσιμο" συνεχίζεται.

Ενδοοικογενειακή βία : Οι ποινικές και αστικές συνέπειες του νόμου 3500/2006


Ως κοινωνικό φαινόμενο η ενδοοικογενειακή βία απαντά ανέκαθεν, ως επί το πλείστον σε πατριαρχικές οικογένειες και... συνδέεται άρρηκτα με την υποβάθμιση των δικαιωμάτων της γυναίκας και την υπεροχή του άντρα στον κοινωνικό θεσμό της οικογένειας.

Πώς επηρεάζει το Ιντερνετ τον ανθρώπινο εγκέφαλο!!!


Αίσθηση και μεγάλη συζήτηση προκαλεί η κυκλοφορία νέου βιβλίου στις ΗΠΑ, που υποστηρίζει ότι οι σύγχρονες ηλεκτρονικές μας συνήθειες και η πληθώρα πληροφοριών που δεχόμαστε καθημερινά σκοτώνουν όχι μόνο τη μνήμη, την υπομονή, και την...

Η Τόνια καλεί εισαγγελείς και επιθεωρητές για τους βιολογικούς καθαρισμούς

Που πήγαν τα λεφτά?

Αν και από τη Φθιώτιδα πέρασαν τρια κοινοτικά πακέτα στήριξης και έπεσαν πολλά εκατομμύρια ευρώ, ο νομός είναι στο σημείο μηδέν.
Το πανηγύρι τελείωσε, είπε χαρακτηριστικά η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, η οποία ζήτησε την παρέμβαση των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, ενώ θα ενημερώσει και τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για το "φαγοπότι" που έγινε με  τους βιολογικούς καθαρισμούς πολλών Δήμων της Φθιώτιδας.

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

ΣΕ ΙΣΧΥ Η ΘΕΡΙΝΗ ΩΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 3 ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


Μία ώρα μπροστά θα πρέπει να μετακινηθούν οι δείκτες των ρολογιών τα ξημερώματα της Κυριακής, 27 Μαρτίου καθώς τίθεται σε ισχύ η θερινή ώρα. Έτσι, στις 3 τα ξημερώματα οι δείκτες...
των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν και να δείχνουν 4 το πρωί.

Ώρα της Γης - Τα φώτα σβήνουν το βράδυ του Σαββάτου


Χιλιάδες πολίτες, καλούνται να σβήσουν εθελοντικά τα φώτα για μια ώρα
Η Ελλάδα θα συμμετάσχει στην Ώρα της Γης
Αθήνα Χιλιάδες πολίτες, με τη συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης καλούνται να σβήσουν εθελοντικά τα φώτα για μια ώρα το Σάββατο 26 Μαρτίου, στις 20:30, συμμετέχοντας στη συμβολική Ώρα της

Παχύσαρκα 4 στα 10 Ελληνόπουλα


Παχύσαρκα είναι τέσσερα στα δέκα παιδιά στην Ελλάδα. Από το 1997 έως το 2009, το ποσοστό των παιδιών με παχυσαρκία αυξήθηκε περισσότερο από 50%, ενώ η αερόβια αντοχή των μαθητών μειώθηκε την τελευταία δεκαετία περισσότερο από 5%. Το τελευταίο στοιχείο είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικό,

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΞΕΝΙΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οι Φίλοι του ΞΕΝΙΑ Λιβαδειάς και το περιοδικό ΒΟΙΩΤΙΑ σας προσκαλούν στην εσπερίδα που διοργανώνουν με τίτλο «Εφοδος στο Κάστρο της Λιβαδειάς», που θα γίνει την Τετάρτη 30 Μαρτίου στις 8:30 μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο της Κρύας στη Λιβαδειά.
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν  ο αρχιτέκτων/επ. καθηγητής Παν. Πατρών Σταύρος Μαμαλούκος, ο διευθυντής της Ενωσης Πόλεων με Μεσαιωνικά Κάστρα

Ὑψῶστε τὴν Γαλανόλευκη Σημαία μας!




Μὲ τὴν εὐκαιρία τοῦ ἑορτασμοῦ τῆς Ἐθνικῆς ἐπετείου τῆς 25ης Μαρτίου 1821, ὅλοι ἂς βάλουμε στοὺς ἐξῶστες τῶν κατοικιῶν μας, στὰ καταστήματα καὶ σὲ λοιποὺς χώρους τὴν γαλανόλευκη καὶ νὰ αἰσθανόμαστε ὑπερήφανοι ὡς Ἕλληνες.
Ὑψῶστε τὴν Σημαία μας.

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Άνοιγμα διοδίων Τραγάνας


Στο πανελλαδικό άνοιγμα διοδίων η επιτροπή Λοκρίδας συμμετέχει και ανοίγει τα διόδια Τραγάνας την Κυριακή 27 Μαρτίου και ώρα 4 με 6 το απόγευμα.
 

Προσυγκέντρωση στον κόμβο 
Τραγάνας στις 3:45.





Αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στη Λοκρίδα από το Υπουργείο






Ειδικό σχέδιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας εφαρμόζεται από την Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας, με έμφαση την περιοχή της Λοκρίδας, όπου σύμφωνα με στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η ΕΛΑΣ, η εγκληματικότητα εμφανίζει αυξητικές τάσεις. Τη διαβεβαίωση αυτή δίνει με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή,

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Οι κίνδυνοι από την αϋπνία


Περισσότεροι από δύο εκατομμύρια Έλληνες ταλαιπωρούνται από διαταραχές ύπνου, ενώ, σε πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, περίπου ένας στους τρεις ενήλικες ανέφερε ότι αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα.

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Απεργία καθηγητών στις 30 Μαρτίου



Απεργία στις 30 Μαρτίου με αίτημα να αποσυρθεί η απόφαση του υπουργείου Παιδείας για τις συγχωνεύσεις των σχολικών μονάδων θα πραγματοποιήσουν οι καθηγητές.
Απεργία καθηγητών στις 30 Μαρτίου Όπως έγινε γνωστό μετά την συνέλευση των Τοπικών Ενώσεων των Καθηγητών (ΕΛΜΕ), η απεργία θα είναι 24ωρη.

Στο πλαίσιο της συνέλευσης αποφασίστηκε ακόμη η

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Λάδι από τηγάνισμα; Ο νέος... χρυσός!


Tηγανίσαμε τις πατάτες, τα καλαμαράκια, τα κολοκυθάκια, που κολυμπούσαν στο λάδι. Και μετά; Τι να το κάνουμε το χρησιμοποιημένο λάδι, αναλογιζόμενοι, μάλιστα, ότι για κάθε λίτρο λαδιού που ρίχνουμε στην αποχέτευση, μολύνεται ένα εκατομμύριο λίτρο νερού;

Ανεργία: Τα χειρότερα έρχονται



Ιστορικό ρεκορ των τελευταίων 13 ετών έκανε η ανεργία στο τέταρτο τρίμηνο του 2010 ενώ αναμένεται περαιτέρω επιδείνωση της στο α΄ τρίμηνο 2011. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), το ποσοστό

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει πάρει η παχυσαρκία στην Ελλάδα



Η νοσογόνος παχυσαρκία σκοτώνει εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο παγκόσμια, ενώ στην Ευρώπη και την Ελλάδα είναι υπεύθυνη για το 10-13% των θανάτων.
Σε σύγχρονη μάστιγα εξελίσσεται η παχυσαρκία. «Ο παχύσαρκος είναι δυνητικά ασθενής, σύγχρονος ασθενής, προϊόν της σύγχρονης κοινωνίας» και η αντιμετώπιση των πολλών προβλημάτων που προκύπτουν από την ασθένειά του επιβάλλεται να γίνεται στη βάση ακαδημαϊκών κριτηρίων και θεσπισμένων κανόνων.

SOS για παχυσαρκία, ανορεξία και... Διαδίκτυο


Η παχυσαρκία, η νευρική ανορεξία και ο εθισμός στο Διαδίκτυο τείνουν να γίνουν οι νέες μεταδοτικές ασθένειες που απειλούν τα Ελληνόπουλα.

Όπως καταδεικνύει έρευνα της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού», οι τρεις αυτές διαταραχές έχουν λάβει ανησυχητικές διαστάσεις στον παιδικό πληθυσμό

Έκθεση μαθητή για τη Δημοκρατία


Παραθέτουμε πραγματική έκθεση μαθητή της ΣΤ΄Δημοτικού, σε σχολείο της Θεσσαλονίκης, για τη Δημοκρατία γιατί μάλλον από τα 11χρονα και 12χρονα θα έρθει κάποια στιγμή η διαφορά. Εμείς πραγματικά εκπλαγήκαμε από την καθαρή ματιά του και τα πυκνά νοήματα.

Διαβάστε την:...

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Παιδική Κακοποίηση


Τι είναι κακοποίηση;

Κακοποίηση είναι μία βίαιη και επιθετική συμπεριφορά ή ενέργεια που δημιουργεί βλάβη, τραύμα, πόνο, φόβο, απειλή, αίσθημα δυσαρέσκειας, δυσφορίας, αποστροφής ή ενοχής και έχει αρνητική επίδραση στο άτομο που τη δέχεται.

Ποιες είναι οι συνηθέστερες μορφές κακοποίησης;

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Κ. Μπατζελή για ελλείψεις προσωπικού στο ΓΝΛ και το ΕΣΠΑ



Διαβεβαιώσεις  για την άμεση αντιμετώπιση των ελλείψεων προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, αλλά και για την επιτάχυνση της χρηματοδότησης των έργων στον κλάδο υγείας μέσω ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας παρείχε ο Υφυπουργός υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης προς την Βουλευτή Φθιώτιδας και πρ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή

Χαλβάς : Ένα ωφέλιμο & θρεπτικό γλυκό


Γράφει η Σταματάκη Αστερία, Διαιτολόγος – διατροφολόγος, Πτυχιούχος Α.Τ.Ε.Ι.Θ, Μ.Sc. στην Κλινική Διατροφή.... 

Ο χαλβάς είναι πολύ αγαπητός στον Ελληνικό πληθυσμό για την ιδιαίτερα γλυκιά του γεύση. Συναντάται σε πολλές εθνικές κουζίνες από τα Βαλκάνια μέχρι την Ινδία και την Αφρική. Την πρώτη θέση των προτιμήσεων μας κατέχει ο χαλβάς με ταχίνι.

Απογραφή πληθυσμού από 10 – 24 Μαΐου

Απογραφή πληθυσμού: 10 έως και τις 24 Μαΐου 2011
Από τις 10 έως και τις 24 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η απογραφή πληθυσμού- κατοικιών 2011.
Η Ελληνική Στατιστική Αρχή είχε ανακοινώσει ότι η απογραφή πληθυσµού -

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Σκληραίνει το έγκλημα



                                            ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ
Σταδιακή αύξηση καταγράφουν τα περιστατικά εγκληματικότητας από ανηλίκους τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, αν και σε γενικές γραμμές εκτιμάται πως αυτά κινούνται σε χαμηλότερα επίπεδα σε σύγκριση με τα ευρωπαϊκά δεδομένα.
Οι συνήθεις παραβάσεις που διαπράττουν οι ανήλικοι είναι η χρήση και η διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, οι ανθρωποκτονίες

Ιδού μία έρευνα που θα αρέσει πολύ στους… μπαμπάδες


Οι άνδρες με παιδιά το καλύτερο που έχουν να κάνουν, είναι απλώς να παίζουν μαζί τους και να αφήνουν τις λοιπές φροντίδες της ανατροφής στις μαμάδες, σύμφωνα με μια νέα έρευνα αμερικανών ψυχολόγων, η οποία υποστηρίζει ότι οι παραδοσιακοί οικογενειακοί ρόλοι «δουλεύουν» καλύτερα.

ΦΟΒΟΣ. Όλα είναι ... στο μυαλό!

Θέμα... μυαλού φαίνεται πως είναι και ο φόβος, καθώς, όπως αποδεικνύει νέα έρευνα, όταν διεγείρεται συγκεκριμένο νεύρο, ο φόβος αντί να αυξηθεί... εξαφανίζεται.

Η διέγερση ενός συγκεκριμένου νευρωνικού κυκλώματος, που βρίσκεται στην περιοχή του εγκεφάλου, η οποία θεωρείται έδρα του φόβου, φέρνει το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα: αντί να πυροδοτεί ή να αυξάνει το άγχος και τον

Το Wi-Fi «φρενάρει» το γρήγορο Ίντερνετ

Οι ασύρματες συνδέσεις (Wi-Fi) στο Ίντερνετ μπορούν να «φρενάρουν» έως και 30% τις ταχύτητες με τις οποίες σερφάρουν οι χρήστες, και να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία διαδικτυακών υπηρεσιών, όπως η παρακολούθηση βίντεο, οι τηλεφωνικές κλήσεις και τα παιχνίδια.

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Ποια σχολεία θα είναι σήμερα ΚΛΕΙΣΤΑ - Δείτε τις αλλαγές


Με νέο δελτίο τύπου το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Θωμά Στάικου ενημερώνει ότι έχουμε αλλαγές στην προηγούμενη απόφαση, για την λειτουργία των σχολείων σε Δομοκό και Μαλεσίνα.

Έτσι λοιπόν σύμφωνα με τα νέα δεδομένα έχουμε:

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Μήνυμα Κατερίνας Μπατζελή για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας


 
Μήνυμα Κατερίνας Μπατζελή
για την
8η Μαρτίου  Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

Η 8η Μαρτίου αποτελεί ημέρα μνήμης και τιμής των αγώνων των γυναικών, της εργαζόμενης γυναίκας, της εκπαιδευτικού, της αγρότισσας, της μητέρας, της γυναίκας επιχειρηματία,

ΚΛΕΙΣΤΑ σήμερα τα σχολεία σε όλη την Φθιώτιδα


 
Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport  ΚΛΕΙΣΤΑ θα παραμείνουν σήμερα Τρίτη όλα τα σχολεία όλων των βαθμίδων σε όλη τη Φθιώτιδα.

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Μήνυμα για τη γιορτή της γυναίκας


Με την ευκαιρία της γιορτής της γυναίκας, απευθύνω θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλες τις γυναίκες, στη συναδέλφισα, στην εργαζόμενη, στην άνεργη, στη γυναίκα της πόλης, του χωριού στη γυναίκα της καθημερινής σκληρής βιοπάλης.
Μαζί παλέψαμε και χθες και συνεχίζουμε να παλεύουμε και σήμερα εμείς οι απόμαχοι της δουλειάς, δίπλα δίπλα με τη γυναίκα, για ίσα δικαιώματα στη δουλειά και στη σύνταξη, και εξακολουθούμε ν’ αγωνιζόμαστε για τα παιδιά και τα εγγόνια μας, για μια κοινωνία χωρίς δάκρυα.

8 ΜΑΡΤΙΟΥ: Η ΙΣΟΤΗΤΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΜΕΣΑ ΒΗΜΑΤΑ …



Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τη Μέρα της Γυναίκας

Για άλλη μία  χρονιά όσα μας υπενθυμίζει η σημερινή ημέρα φαντάζουν τραγικά επίκαιρα. Σε μια κοινωνία, όπου θεωρητικά και θεσμικά η ισότητα έχει κατακτηθεί, πλήθος στοιχεία δείχνουν ότι πόρρω απέχουμε από την ουσιαστική ισότητα ανδρών και γυναικών. Ακόμη μια φορά, λοιπόν, επανερχόμαστε με ζητήματα αιχμής, διεκδικώντας:

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Φτιάξτε μόνοι σας έναν χαρταετό..

[aetos4.gif]Σύντομα έρχεται η Καθαρά Δευτέρα και το έθιμο επιβάλει πέταγμα αετού.

Εναλλακτικά για τους λάτρεις των κατασκεύων είπα να σας  βάλω μια εύκολη εκδοχή του χαρταετού ώστε κι εσείς να φτιάξετε τον δικό σας.

Η ιστορία του χαρταετού


Το παρακάτω άρθρο μας έστειλε προς δημοσίευση ο Δάσκαλος κ.Παπαμάρκος Ανέστης και τον ευχαριστούμε πολύ 


Ναι, τον πετάμε! Τον περνάμε και στα παιδιά μας. Κάθε διατήρηση λαϊκού εθίμου είναι βήμα προς την Ελευθερία. Είναι πράξη δράσης ενάντια στην άχρωμη λαίλαπα του τσιμέντου που σκλαβώνει την ψυχή μας. Κάθε ματιά στον ουρανό είναι δήλωση Αληθείας. Έχει τόσες μνήμες αυτό το γαλάζιο.

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Οι 3 στους 4 διευθυντές σχολείων δεν γνωρίζουν ξένες Γλώσσες


troktiko    Οι 3 στους 4 διευθυντές σχολείων δεν γνωρίζουν ξένες ΓλώσσεςΔεν γνωρίζουν ξένες γλώσσες οι 3 στους 4 διευθυντές σχολείων… όπως προκύπτει από έρευνα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, στην οποία συμμετείχαν … 3.435 διευθυντές σχολικών μονάδων.
Σύμφωνα με το «Βήμα», οι διευθυντές σχολικών μονάδων είναι στην πλειοψηφία τους

Ποια προσόντα πρέπει να έχει ο υποψήφιος Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης;

Από τους νέους θεσμούς του Καλλικράτη κεντρική θέση καταλαμβάνει ο «Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης», στον οποίο ο νομοθέτης αναθέτει την υποχρέωση να βελτιώσει τις υπηρεσίες που παρέχονται στον δημότη και τον επιχειρηματία.

Ποιος είναι ο όμως ακριβώς ο ρόλος του ''Συμπαραστάτη'',